avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare concediu odihna

O firma este obligata sa acorde concediu de odihna unui salariat care a fost angajat in perioada mai 2012-noiembrie 2012 , tinand cont ca desfacerea contractului de munca s-a facut cu art,155 lit.b (acordul ambelor parti)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:13, 23 Ianuarie 2013
Da, se acorda CO proportional pe perioada lucrata.
Daca s-a incetat CIM deja, atunci CO neefectuat se compenseaza in bani.


Codul muncii:
ART. 146
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

Este obligata sa compenseze in bani CO neefectuat ..... art.146 alin.4 C.mun. prevede asa ceva .

Pentru perioada efectiv lucrata, conform art.145 alin.2 C.mun., salariatul are dreptuL la CO.

Acordarea CO / compensarea in bani a CO neefectuat nu este conditionata de temeiul de drept al incetarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat carla97 carla97 Buna ziua, Am o nelamurire cu privire la co neefectuat.Lucrez din 11 iulie 2011,nu am avut co in 2011,dar nici nu am primit contravaloarea in bani la ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariat in situatia demisiei calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Ma intereseaza de ce drepturi beneficiaza un salariat in situatia in care demisioneaza. Aud ca daca nu a cerut si nu a avut concediu pana la ... (vezi toată discuția)
Drepturi co la expirare preaviz Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, In cazul in care a expirat preavizul de 20 zile ptr restructurare post, iar salariatul nu a solicitat concediul de odihna ptr perioada lucrata, i ... (vezi toată discuția)