avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna neefectuat

Buna ziua,
Am o nelamurire cu privire la co neefectuat.Lucrez din 11 iulie 2011,nu am avut co in 2011,dar nici nu am primit contravaloarea in bani la sfarsitul anului.As dori sa stiu cum pot sa fiu platita pentru co neefectuat,in conditiile in care nici in 2012 nu voi putea lua concediu.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carla97 , utilizator 14:21, 22 Mai 2012
CO neefectuat se compenseaza in bani numai la incetarea raportului de munca .. in acest sens:
art.146 (4) C.mun.: Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

De asemenea, potrivit alin.3 al art.146 C.mun., angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare concediu odihna olguta79 olguta79 O firma este obligata sa acorde concediu de odihna unui salariat care a fost angajat in perioada mai 2012-noiembrie 2012 , tinand cont ca desfacerea ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat alexandruk alexandruk Daca pana in prezent am cumulate 50 de zile de concediu de odihna neefectuate, ce posibilitati am, conform noului cod al muncii sa nu pierd zilele de concediu? (vezi toată discuția)
Am 10 zile de concediu pe 2011,mi se vor plati in 2012,s-au pot sa le iau si in 2012?? claudiughebauer claudiughebauer Este o data pana la care sunt obligat sa imi fac concediul ,le pierd daca nu am luat concediu???? (vezi toată discuția)