avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna neefectuat

Daca pana in prezent am cumulate 50 de zile de concediu de odihna neefectuate, ce posibilitati am, conform noului cod al muncii sa nu pierd zilele de concediu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 4 Noiembrie 2011
Trebuie sa le efectuati. Compensarea in bani a concediului de odihna este posibila doar la incetarea contractului de munca.
Va multumesc.
Cu cate zile de concediu neefectuat se poate trece in 2012?
In caz de demisie, firma trebuie sa-mi plateasca zilele de concediu de odihna neefectuate indiferent de numarul lor?
alexandruk a scris:

Va multumesc.
Cu cate zile de concediu neefectuat se poate trece in 2012?
In caz de demisie, firma trebuie sa-mi plateasca zilele de concediu de odihna neefectuate indiferent de numarul lor?


1. In anul urmator puteti trece cu toate zilele de CO aferente anului precedent ...art.146 alin.3 C.mun. prevede ca, angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

2. Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă. ... alin.4 al art.146 C.mun.
Textul de lege nu face distinctie la numarul de zile de CO neefectuate care se pot compensa in bani la incetarea raportului de munca ... in principiu, se poate acorda compensarea in bani a CO neefectuat pe o durata de maxm 3 ani in urma ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna plata ContSters235906 ContSters235906 Buna seara, Imi puteti spune va rog daca zilele de concediu se reporteaza?! In cazul demisiei si a respectarii zilelor prevazute in contractul ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna prin compensare valtus valtus buna, ma intereseaza daca, dupa noul cod al muncii se poate compensa in bani zilele de concediu din 2010.multumesc. (vezi toată discuția)
Acordare concediu odihna olguta79 olguta79 O firma este obligata sa acorde concediu de odihna unui salariat care a fost angajat in perioada mai 2012-noiembrie 2012 , tinand cont ca desfacerea ... (vezi toată discuția)