avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie si concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie si concediu medical

Am contract de munca la firma asta de 4 ani, preaviz de 15 zile in contract. Acum vreau sa imi dau demisia si pe perioada de 15 zile sa ma operez (am ceva probleme) si sa fiu in medical.
Daca intru in medical se pun zilele la numar sau dupa ce ies din medical trebuie sa mai stau 15 zile?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:33, 15 Iulie 2009
Daca nu va aproba concediu de odihna, va rebui sa le efectuati.
daca nu le efectuati, va pot desfcae conractul disciplianr pentru absente (daca vor).

Angajatorul daca vrea poate renunta la a va tine in preaviz, dar nu este obligat sa vi-l plateasac, asa cum cineva v-a scris mai devreme (este demise, nu concediere, preavizul este in favoarea angajatorului)
Trebuie sa va plateasac doar zilele de concediue de odihna neefcetuate la care ati fi avut dreptul pentru perioada lucrata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia si concediul restant cipoaca cipoaca Buna ziua Am urmatoarea problema> Vreau sa-mi depun demisia de la locul de munca (bugetar). As mai avea din concediul de anul trecut de luat 7 zile restante ... (vezi toată discuția)
Preaviz adinutza.2008 adinutza.2008 Daca inceteaza raporturile de munca in temeiul art.55, lit.b codul muncii, pot ca in perioada de preaviz(15 zile) sa imi iau concediu de odihna sau un concediu ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz concediu de odihna anemarybella anemarybella Buna sunt Ana Maria iar ieri mi-am scris demisia , mia dat 30 zile de preaviz iar azi am citit undeva ca daca nu mi-am luat concediul de odihna aferent ... (vezi toată discuția)