avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare decizie consiliu local privind restrictiile ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare decizie consiliu local privind restrictiile de parcare autoturisme

Pe o strada de categoria a IV-a -(de folosinta locala, care asigura accesul la locuinte si pentru servicii curente sau ocazionale, in zonele cu trafic foarte redus), s-au montat indicatoare cu oprirea interzisa pe ambele sensuri.
Strada are o usoara panta, are case, dar intre ele sunt si 2 blocuri de locuinte.
Pana acum era montat un singur indicator iar parcarea autoturismelor se facea regulamentar pe banda fara restrictie de oprire.Proprietarul unei case, pe langa al carui gard se parcau masinile, a facut sesizare si cerere la primarie pentru montarea unui indicator de oprire interzisa si al doilea sens de mers iar primaria s-a conformat.
1. Este legal, normal, ca pe o straduta fara trafic intens sa se puna restrictii de parcare pe ambele sensuri?
2. Ce criterii se iau in considerare ca pe o strada sa fie atatea restrictii iar pe altele, identice si apropiate, niciuna ( 3 strazi paralele cu cea in cauza au aceeasi categorie, inclinare, locuinte si pe stanga si pe dreapta, dar niciun indicator de oprire interzisa)?
3. Exista vreo posibilitate legala sa contest decizia consiliului local?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Apel contestatie amenda PPStm PPStm Buna tuturor! Am facut o contestatie unei amenzi aplicate de politia locala si am pierdut procesul. Doresc sa depun apel deoarece amenda este un abuz si sunt ... (vezi toată discuția)
Indicatoare montate/ nemultumire CRM2013 CRM2013 Buna ziua. Suntem mai multi vecini nemultumiti de montarea unui indicator \\"interzis\\" , si respectiv \\"sens unic\\" pe o portiune de strada de cca 50 de m ... (vezi toată discuția)
Buna seara, astazi am fost sanctionat pentru nerespectarea prevederilor ... Mariusmarusca Mariusmarusca Buna seara, Astazi am fost sanctionat pentru nerespectarea prevederilor privind oprirea interzisa, insa, am nevoie de cateva clarificari pentru urmatoarea ... (vezi toată discuția)