avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contract de împrumut
Discuție deschisă în Executare silită

Contract de împrumut

Am făcut un contract de împrumut autentificat la notar și nu am putut
Restitui împrumutul prin care este girat cu imobil. S-a făcut contestație la
Executare dar nu s-a stabilit încă termenul, șanse sunt de anulare pentru ca bani respectivi nu s-au dat efectiv ci s-au plătit datorii la fostul meu loc de muncă iar administratorul a recunoscut la poliție de banii respectivi anchetă este în curs. Apartamentul este luat cu prima casă soțul meu a divorțat de mine, partaj nu s-a făcut pt ca banca nu era deacord el plătește în continuare ratele la termen, acum a primit acasă de la executor pe numele ca în termen de 15 zile nu se plătește datoria execută imobilul.împrumutul este făcut doar pe numele meu, poate execută apartamentul dacă este ipotecat la bancă și el plătește ratele la termen?bancă este dezacord în condițiile în care noi mai avem de plătit la el 20 ani ?care este procedură? Executorul poate pune sigiliu să nu mai între în casă?
multumesc
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 09:56, 9 Octombrie 2015
Puteti detalia punctual cine a primit banii, care sunt partile contractante ?
Cum să ipotecați apartamentul cumpărat prin credit prima casă? Sunteți în eroare cred. oricum, teoretic imobilul poate fi executat silit de către creditorii dvs. Dacă soțul, fostul, nu a semnat atunci nu vort putea executa imobilul înainte să ceară partajul.
fostul sotul nu a semnat nimic doar eu, nu ma intrebati cum am putut face asa ceva ca nici eu nu realizez cum. avocata mea a zis ca banca nu este deacord cu partajul deoarece eu sunt codebitoare si a mai zis ca sa execute imobilul ar trebui ca creditorul sa achite datoria catre banca si el sa ramana cu bunul dar aici la fel intervine fostul meu sot care are si el drept , iar daca ar face lucrul asta el ar iesi in pierdere datoria catre banca 23000 eur+partea sotului iar el mai mult de 25000 eur nu ia pe el acum. incerc sa gasesc niste raspunsuri care imi pot fi de ajutor sa stiu ce este de facut si cum se procedeaza. multumesc
Acum depinde
Ce suma ati imprumutat,
Daca e luat prin prima casa executorul o sa iasa cu buza umblata
o sa ceara iesirea din indiviziune care o sa dureze foarte mult
Plus ca daca e luat prin prima casa ,cand se vinde la licitatie prima data o sa ia banca care a dat creditul prima casa si dupa o sa ia si celalalt ,adica de la cine ati luat dvs imprumutul ,si cred ca nu o sa ia nimic pentru ca din spusele dvs apartamentul nu mai valoreaza atunci cand a fost cumparat prin prima casa
Excutorul nu poate sa iti puna sigiliu pe usa sa nu mai intri
El executa imobilul dar nu poate sa iti interzica accesul in propria casa ca nu santem in Congo sau Cambogia,aproape dar nu ca acolo
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2015
fyeratanye, utilizator
Dar banca poate sa nu fie de acord sa scoata imobilul la licitatie ca si ei ar avea de pierdut
Dobanzil si sa fie trecut creditorul de rang 2 in ipoteca si cand se termina creditul daca nu platesc datoria catre x atunci sa execute partea mea si anume cat am platit 5 ani cu fostul meu sot?
Exista posibilitatea ca fostul sot sa achite cat imi revine mie in momentul asta din imobil ce am platit impreuna catre creditor si el sa mearga in continuare cu ratele?daca se poate va mai rog sa-mi explicate mai detaliat ce inseamna iesirea din indiviziune.
multumesc

Alte discuții în legătură

Partaj, credit cu ipoteca octaviaescu octaviaescu Buna ziua Am divortat de sotul meu la notar, acum ramane de rezolvat problema partajului....de fapt singurul lucru care ne leaga este creditul garantat cu ... (vezi toată discuția)
Partaj la multi ani dupa divort, posibilitate executare silita ioanasafta ioanasafta Buna ziua .am si eu o rugaminte vreau sa stiu cateva detalii despre partaj si problemele pe care le am . Eu si fostul meu sot am divortat in anul 2009 ,la ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil luat prin prima casa din cauza neplati credit nevoi personale silbv silbv sotul este coplatitor la doua credite de nevoi personale,care sunt pe numele fratelui sau.nu sau mai platit ratele si sa ajuns la executare silita si proprire ... (vezi toată discuția)