avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata partiala

In data de 14.08.2015, am depus la Casa Judetena de Pensii Hunedoara dosarul pentru acordarea pensiei anticipate partiale, sub nr.26773.
Dupa cele 45 de zile in care trebuia sa mi se comunice acordarea/respingerea dreptului, am solicitat telefonic relatii despre situatia dosarului. Mi s-a comunicat ca dosarul este in asteptarea programului care imi va permite sa beneficiez de reducerea varstei de pensionare, conform Legii nr.155 din 18.06.2015, avand 3 ani si 1 luna lucrati in grupa I de munca.
In acelasi timp, mi s-a comunicat ca o data estimativa de actualizare a programului, data de 23.10.2015. Si ca sa nu imi respinga dosarul ( nu stiu de ce ), il tin in asteptare...
Fac mentiunea ca in luna iunie 2015 puteam solicita pensionarea anticipata partiala, conform prevederilor legale si beneficiam doar de reducerea acordata pentru grupa II de munca, adica 2 ani. Dupa Legea nr.155/2015, mi se va mai reduce cu 1 an si 6 luni. Ce parere aveti?

Alte discuții în legătură

Situatiile carora le sunt aplicabile prevederile legii nr. 155/2015 IRINA ANGELA IRINA ANGELA Referitor la aplicarea legii 155/2015. S-a scris ca : Potrivit unui comunicat de presa de miercuri al Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP), persoanele ... (vezi toată discuția)
Data pensionarii procesomanul procesomanul Nascut 29.04.1953 Stagiu de cotizare 41 ani 6 luni 26 zile Gr. I proc. 100% (lg. 3/1977) = 3 ani 10 luni 10 zile Gr. II proc. 100% (lg. 3/1977) = 13 ani 2 ... (vezi toată discuția)
Pensie butnaruangel butnaruangel in luna martie 2014 am depus dosarul de pensie la Casa de pensii Onesti,mi s-a comunicat ca pot iesi la pensie incepand cu luna martie 2016. mentionez ca pe ... (vezi toată discuția)