Buna seara!
Daca se aproba abia de la 01.01.2016 modificarea legii privind pragul de 1200 lei pt primul an de CCC, daca mama are un venit mai mare si alege sa stea 2 ani in CCC, se modifica indemnizatia incepand cu aceasta data, la mamele care au optat pt 2 ani si au intrat in CCC mai devreme de 01.01...adica la sf lui noiembrie?
Sa primeasca ai mult pt primul an de CCC, in functie de venit, pana la 3400 lei?
Multumesc!
Buna seara! Sotul meu nu mai lucreaza din martie. Eu din 23 nov sunt in CCC. Am 2 intrebari:
1. pot sa-l asigur pe mine? cum fac?
2. pot lua eu luna care ar trebui sa o aiba el anul viitor, dat fiind ca nu are lucrate 12 luni consecutive pana la nasterea copilului, 15.09.2015?
Multumesc!
Sotul dvs poate deveni coasigurat, in situatia dvs.
Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, atunci dvs puteti beneficia si de ultima luna de CCC si de indemnizatia aferenta.
In speta:
- daca ati optat pentru CCC cu o durata de 2 ani , revenirea la locul de munca se va face in data de 16.09.2017.
- daca ati optat pentru CCC cu o durata de 1 an, revenirea la locul de munca se va face in data de 16.09.2016.