avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie marita...da sau nu?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie marita...da sau nu?

Buna seara!
Daca se aproba abia de la 01.01.2016 modificarea legii privind pragul de 1200 lei pt primul an de CCC, daca mama are un venit mai mare si alege sa stea 2 ani in CCC, se modifica indemnizatia incepand cu aceasta data, la mamele care au optat pt 2 ani si au intrat in CCC mai devreme de 01.01...adica la sf lui noiembrie?
Sa primeasca ai mult pt primul an de CCC, in functie de venit, pana la 3400 lei?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 18 Decembrie 2015
Cred ca pana la intrarea legii in vigoare, este prematur sa vorbim despre modificarea cuantumului indemnizatiei pentru CCC.
Vreun semn..... cand se intampla asta?
Nimeni nu poate sti exact decat Parlamentul Romaniei sau Guvernul daca adopta o OUG de modificare.
Buna seara! Sotul meu nu mai lucreaza din martie. Eu din 23 nov sunt in CCC. Am 2 intrebari:
1. pot sa-l asigur pe mine? cum fac?
2. pot lua eu luna care ar trebui sa o aiba el anul viitor, dat fiind ca nu are lucrate 12 luni consecutive pana la nasterea copilului, 15.09.2015?
Multumesc!
Sotul dvs poate deveni coasigurat, in situatia dvs.

Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, atunci dvs puteti beneficia si de ultima luna de CCC si de indemnizatia aferenta.

In speta:
- daca ati optat pentru CCC cu o durata de 2 ani , revenirea la locul de munca se va face in data de 16.09.2017.

- daca ati optat pentru CCC cu o durata de 1 an, revenirea la locul de munca se va face in data de 16.09.2016.

Alte discuții în legătură

Dosar indemnizatie crestere copil minuiza minuiza Buna ziua. Vreau sa depun dosarul pt indemnizatie crestere copil. Mi s-a spus de la primarie ca trebuie sa optez pt concediu de 2 ani, ca sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala si concediul de crestere copil maiaasofiei maiaasofiei Buna ziua! Sunt angajata la o intreprindere individuala cu 4 ore pe zi si un salariul de 400 lei, dar in acelasi timp am un contract de asistent in brokeraj ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ramolex ramolex buna ziua. o persoana este mama unei fetite care pe data de 12 iunie implineste 1 an. pana in acest moment tatal fetitei nu a beneficiat de concediu de ... (vezi toată discuția)