avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ducerea copiilor de catre mama lor la avocata ei si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ducerea copiilor de catre mama lor la avocata ei si interogarea lor de catre mediatorul care lucreaza in birou cu avocata ei

In 11.11.2014 am intentat prces de divort sotiei.
Sambata, 18.04.2015, ora 08:30 AM vecinul nostru suna la usa noastra si incepe sa se rasteasca la mine ca nu am dreptul sa fumez in scara blocului si ca anunta politia si proprietarul (primaria) - locuiesc cu chirie intr-un apartament ANL -, desi niciodata nu am fumat in scara blocului si nici in apartament, caci am 2 copii minori, si fumez in fata blocului sau in spatele blocului, si sunt alti vecini fumatori pe scara si care fumeaza in scara blocului. Si nu sunt raspunzator eu pentru cei care fumeaza in scara blocului. Si in plus nu este afisat nimic prin care sa se specifice faptul ca este interzis fumatul in scara blocului.
Acum urmeaza partea legata de subiect:
Copiii mei dormeau in acel moment. Baiatul, care este mai mare, s-a trezit auzind vocea rastita a vecinului, iar dupa ce a terminat vecinul si am inchis usa apartamentului, a inceput sa-mi marturisesca ca el stie de ce ma ameninta vecinul ca anunta politia. Intrebandu-l mai multe lucruri despre ceea ce stie, mi-a marturisit ca mama lor i-a dus pe amandoi la avocata ei intr-o zi din luna februarie 2015 - pe fiica, care este mai mica, a dus-o de mai multe ori la avocata sotiei inainte de acea zi - pentru a da raspunsuri in legatura cu mine. Mi-a marturisit ca vecinul lucreaza ca mediator in acelasi birou cu avocata sotiei si ca, in timp ce mama lor povestea cu avocata ei si sora lui se juca afara cu fiicele avocatei, vecinul mediator l-a supus la un interogatoriu si ca i-a spus ca daca nu alege sa ramana cu mama lui (copilul are varsta de 13 ani), nu-si va mai vedea niciodata sora, caci sora lui va ramane cu mama lor. Si mi-a mai spus ca dupa ce se termina procesul de divort imi va intenta chiar vecinul proces (in legatura cu ce, nu stiu).
Intrebandu-l pe fiul meu de ce nu mi-a povestit mai inainte aceste lucruri, mi-a marturisit ca dupa ce au plecat de la avocata sotiei spre casa, mama lor le-a promis ca le ia (2) doua pizza, ceea ce a si facut, daca nu-mi spun nimic despre vizita lor la avocata ei.
Mentionez ca procesul de divort nu s-a finalizat inca si avocata sotiei prelungeste acest proces prin neprezentarea ei la ultimul termen stabilit de instanta, instanta stabilind un termen viitor pentru procesul de divort.

Are dreptul sotia sa duca copiii la avocata ei si sa fie interogati / influentati de un mediator care este si vecin cu noi ?!
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
marius_cretoiu, utilizator
Nu are dreptul!
Dar, totdeodata, nimic nu o impiedica pe sotia dvs. sa mearga sa discute cu propriul avocat, la biroul acestuia, insotita de copii. Si daca in cadrul acelui birou de avocatura, exista si un mediator, care isi desfasoara acolo activitatea, nicio lege nu-i interzice acestuia sa nu vorbeasca cu copiii.

Dar, de aici si pana la amenintarea minorului, este cale lunga. Poate ar fi bine sa clarificati aceste probleme cu persoanele, adulte, implicate in cauza. Spunandu-le ce ati aflat de la copil.

In ceea ce priveste procesul de divort, daca acesta nu a fost combinat cu partaj de bunuri comune, ar trebui sa se termine in maxim 3-4 termene.

Daca ati solicitat, in cadrul actiunii de divort, si partajarea bunurilor comune, ati facut o maaaare greseala, deoarece, din cauza acestui capat de cerere, exista riscul sa se prelungeasca foooarte mult procesul de divort.
Instanța va disjunge cauza de divorț de cea de partaj dacă judecarea partajului necesită mai mult timp.
Puteti arata instantei aceste aspecte, puteti sesiza un psiholog al copiilor daca au unul... depinde de stadiul divortului si de actele indeplinite in dosar pana acum.
Avocata mea a cerut ca in cadrul actiunii de divort sa fie si partajul, avocata ei a cerut sa se disjunga actiunea de divort de actiunea cu partajul, iar instanta a hotarat sa nu se disjunga cele 2 actiuni.
Oricum, am depus actiunea in 11.11.2014, prima infatisare a fost in 27.04.2015, a doua a fost in 08.06.2015, a treia a fost in 14.09.2015 - cand nu s-a prezentat avocata ei -, amanare pentru 19.10.2015 cu reluarea procedurii ce era stabilita pentru 14.09.2015.
In legatura cu propunerea de a discuta \"aceste probleme cu persoanele, adulte, implicate in cauza\", cred ca va dati seama ca nu am ce discuta cu avocata ei si nici cu vecinul - mediator care l-a interogat / influentat pe fiul meu. In legatura cu incidentul din biroul avocatei ei, l-am rugat pe fiul meu sa-mi scrie pe o coala de hartie la ce a fost supus si aceasta "declaratie" a fiului o voi prezenta instantei de judecata. De altfel, voi sesiza instanta de judecata in legatura cu ancheta sociala facuta de angajata primariei, angajata care a luat legatura doar cu sotia si s-a inteles cu ea cand sa vina in ancheta sociala, iar sotia l-a sunat pe fiul meu, spunandu-i sa faca ordine si curatenie in casa si apoi sa plece de acasa (era in vacanta de Pasti 2015) - ea (sotia) spunand angajatei de la primarie ca sunt amandoi copiii la bunici -, caci daca face tot ceea ce a zis ii va da bani sa-si cumpere ce vrea el de la KFC.
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2015
marius_cretoiu, utilizator
Si nu-i faceti rau copilului punandu-l sa astearna pe foaie toate astea? El e de acord?
E cam mare, la 13 ani, sa se lase santajat asa cu 15 lei, nu stiu ce sa spun. Ma tem ca alta e situatia pentru care o asculta...

Alte discuții în legătură

Nu ma lasa sa-mi vad fetita ContSters294305 ContSters294305 Buna ziua, vineri seara sotia si-a luat bagajele si a plecat de acasa inpreuna cu fetita la maicasa, eu am oprit baiatul (sunt gemeni). Azi am vorbit la tel. ... (vezi toată discuția)
Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)