avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... consecintele nerespectari distantei legale intre case
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

consecintele nerespectari distantei legale intre case

buna as vrea si eu daca se poate un scurt raspuns .Ma chinui de 7 luni de zile sa imi fac actele necesare pt a putea beneficia de nr la casa noua cei de la urbanism ne tot amana sub ptretextul ca nu am lasat 1m de la limita de proprietate ne tinand cont de faptul ca langa noi la nici 3m s-a construit un bloc cu 5nivele p+4 cu gemurile inspre curtea nostra fara a avea acordul nostru .Nu vreau altceva decat sa mie se dea avizul pt receptia casei ,ce pot sa fac incazul in care vecinul (cel cu blocul)nu e deacord sa imi semneze pt 80cm?
Cel mai recent răspuns: miha25 , utilizator 17:24, 24 Iulie 2009
Chemati in judecata atat pe cei de la urbanism , dar mai intai pe vecin.
va multumesc pentru raspuns ,as mai avea o intrebare .care ar fi cel mai rau scenariu posibil in ceea ce priveste nerespectarea distantei(nu am lasat 1m ci doar 80 cm)
Scenariul cel mai rau este respectarea legii de catre forurile competente:
Iata ce scrie legea:
OUG nr. 214/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii
"Art. 26
(1)Constituie contravenţii următoarele fapte, .....
a)executarea sau desfiinţarea, totală ori parţială, fără autorizaţie a lucrărilor ........
b)executarea sau desfiintarea, cu nerespectarea prevederilor autorizatiei si a proiectului tehnic, a lucrarilor,...., precum si continuarea executarii lucrarilor autorizate fara solicitarea unei noi autorizatii de construire "
"Contravenţiile prevăzute la alin. (1), săvârşite de persoanele fizice sau juridice, se sancţionează cu amendă,"
in cazul Dv de la 2000 la 7500Ron
Apoi:
Art. 28
(1)O dată cu aplicarea amenzii ... se dispune ... luarea măsurilor de încadrare a acestora în prevederile autorizaţiei sau de desfiinţare a lucrărilor executate.. cu nerespectarea prevederilor acesteia, într-un termen stabilit în procesul-verbal de constatare a contravenţiei.
(2)Decizia menţinerii sau a desfiinţării construcţiilor realizate... cu nerespectarea prevederilor acesteia se va lua de către autoritatea administraţiei publice competente, pe baza planurilor urbanistice şi a regulamentelor aferente, avizate şi aprobate în condiţiile legii, sau, după caz, de instanţă.

In autorizatie de constructie si proiectul de constructie se specifica distanta de 1 m?
Am recitit cu atentie primul post al userului, si presupun ca a fost atentionat sa intre in legalitate sau sa refaca documentatia de autorizare.Altfel, acum cand casa este gata pentru receptia finala nu ar mai avea nevoie de acordul vecinului pentru 80 cm! Acest acord era necesat in documentatia initiala de autorizare.
Miha25, amintiti-i vecinului ca nici el nu are acordul dv de a avea ferestre spre curtea dv. si ca ati putea sa-l dati in judecata ca v-a luat posibilitatea de insorire(exista lege in acest sens, pe care s-au castigat astfel de litigii), dat fiind inaltimea(p+4) si apropierea de imobilul dvs!

Alte discuții în legătură

Constructie fara autorizatie lspc lspc Buna ziua!Am construit o casa p+1 pe terenul meu(proprietate),dar nu am finalizat actele pt autorizatie!Mai exact,am scos absolut toate actele necesare ... (vezi toată discuția)
Fara autorizatie de constructie de 12 ani.se prescrie contraventia? leugold leugold Salut.Am o mare problema:De cand am cumparat casa in care locuiesc de 13 ani,am costatat ca gardul ce desparte proprietatea mea de cea a unuia dintre vecinii ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism maria isabela maria isabela Se poate elibera certificat de urbanism pentru o cladire deja construita? (vezi toată discuția)