avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire - testament - sentința
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire - testament - sentința

Buna ziua, va scriu o problema sper sa fiu cat mai scurt si sa mă puteți ajuta.
In anul 2008 a decedat un unchi, iar imediat după ce mătușa s-a intabulat pe toata averea (unchiul ii lăsase un testament la notar) după 3 luni a murit si ea. Cei doi nu aveau copii, dar aveau frați . După moartea mătușii la aproximativ 1 an frații si copii frățiilor decedați au deschis succesiunea. Atunci la notar fiecăruia i-a revenit o cota parte din moștenire. După încă un an o sora a mătușii decedate a scos un testament olograf prin care demonstra ca cumnatul ei (soțul mătușii) ii lasă ei partea lui de moștenire. Ea a dat in judecata nepoții si frații, care nu s-au prezentat la judecata considerând ca împărțirea notarului era corecta. Ca urmare sentința o face câștigătoare pe mătușa.
După ce s-a dat sentința de mai sus a fost redeschis un proces pe care unchiul l-a avut pentru un teren, in acest proces sora mătușii prin avocat se dezice de moștenire, ceea ce a dus ca ceilalți frați si nepoți sa plătească despăgubire persoanei care a intentat cel de-al doilea proces.
Întrebarea mea este poate un singur frate sa o cheme din nou pe mătușa in instanța? ce șanse de câștig credeți ca ar avea? daca el câștigă ceilalți frați trebuie sa o dea si ei in judecata sa nu.? Va mulțumesc, o zi plăcută.

Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2015
Constantin1510, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatălui meu? am drept de moștenire? iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatalui meu? Bunicul meu patern era si tatal acestui unchi. Am detinut doua proprietati (casa si curte ... (vezi toată discuția)
Rog urgent informatii despre succesiune/mostenire Corina Macovei Corina Macovei Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: 1. Matusa mea (sora tatalui) a ramas vaduva din anul 2000.Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)