avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Impartirea copiilor din doua clase pe criterii ce tin ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Impartirea copiilor din doua clase pe criterii ce tin de dreptul la sanatate

Buns seara. Avem o problema intr-o clasa care e formata de anul trecut. suntem in clasa 1 si ne-au venit colegi noi in clasa..(copii care nu au frecventat 1 ora de gradinita si nu mai vorbim de clasa pregatitoare). S-a ajuns la 38 de copii intr-o clasa si 36 la cealalta. am facut adresa la conducerea scolii si au aprobat o a treia clasa, dar nu s-a format clasa cu noii veniti ci s-a tras la sorti ( cu biletele) cine si unde va merge! e o nebunie... copii plang si nu mai vor la scoala. Conducera doreste o solutie de la noi, parintii, o solutie legala de a forma 3 clase "echitabile".Eu merg pe ideea ca am putea tria copii in functie de vaccinari.(dpdv medical copii nevaccinati sunt adevarate bombe cu ceas, anul trecut am avut epidemie de hep A si am venit cu pisatul in traista 6 saptamani pt a putea fi depistati eventualii contaminati). Scandalul a plecat de la faptul ca noii veniti sunt de etnie roma si trebuiesc integrati.. nu poate fi facuta o clasa numai din noii veniti pt ca sunt romi? daca erau romani nu existau astfel de probleme! Dreptul la sanatate nu este mai presus decat dreptul la educatie? ne putem agata de acest aspect?( avem deja in clasa romi care s-au integrat f bine de anul trecut, au fost sustinuti de doamna si de clasa; nu am facut diferente...ACUM LA IMPARTIRE AU VRUT MUSAI ROMANI PT NOUA CLASA...unde este continuitatea? asta nu inseamna discriminare pentru copii "trasi" la tombola? va multumim
Cel mai recent răspuns: im82 , utilizator 09:31, 18 Octombrie 2015
Este problema delicata care trebuie tratata atat de catre conducerea unitatii de invatamant cat si de catre parinti cu deosebita responsabilitate,pentru a nu fi apreciate ca au fost utilizate criterii discriminatorii
Constientizati ca inclusiv criteriul vaccinarii este conditionat tot de catre parinti,copii neavand nicio vina
Singura recunoasteti ca si ceilalti copii s-au integrat ,astfel incat utilizarea criteriului etnic conduce la suspiciunea de discriminare
daca erau romani nu existau astfel de probleme!

Este gresita sustinerea ca numai anumite categorii de copii sunt susceptibile la afectiuni,in conditile actuale in care, multor copii-datorita greutatilor financiare ale parintilor le este restrictionat dreptul la invatatura
@andreya_dj
Daca acesti copii ar fi vaccinati, ati fi de acord sa fie primiti in clasa in care este si copilul dvs.? Singura va contraziceti si dati un iz de sovinism. Adica, acei copii de rromi s-au integrat iar acestia sunt bombe la purtator..."nu poate fi facuta o clasa numai din noii veniti pt ca sunt romi? daca erau romani nu existau astfel de probleme! ".
Sa aiba profesor rromi, grup social pentru rromi si eventual si cai de acces numai pentru rromi...Asa ganditi dvs? Daca ati fi de etnie rroma dar un bun si corect cetatean, cum v-ai simti vazandu-va copilul marginalizat si tratat ca un paria?
Atunci, hai sa introducem notiune de ghetou, notiune la care s-a renuntat de mult in tarile cu democratie. Conducerea scolii a procedat corect cerandu-va solutii, cu conditia ca acestea sa aiba si un suport logic.
Deci sunt categorii de copii astfel:
-vaccinați vs. nevaccinați
-romi vs ne-romi
- cu clasă pregătitoare/gradiniță vs. fără clasă pregătitoare/gradiniță
- componența vechie a clase vs. componență nouă

Având în vedere criteriile privind învățătura la echilibrarea claselor, până nu apar alte criterii emise de Min. Învățământului, în distribuirea copiilor se poate lua în considerare:

I. Copii fără clasă pregătitoare/gradiniță pot fi distribuiți la aceeași clasă, pentru a putea fi susținuți suplimentar și aduși la nivelul celorlalți copii, având în vedere că învățământul la acel nivel este și era obligatoriu. Indiferent din ce cauze, ei nu au respectat sa nu au putut să respecte această lege.


II
1. copii cu educație mai redusă pot fi integrați în procente egale în fiecare clasă (nu ați spus câți sunt aceștia)
2. copii fără vaccinare pot opta pentru ce clase doresc, cu respectarea pct 1 și 3
3 redistribuirea copiilor din vechile grupuri școlare să se facă după criterii privind performanța la învățătură, astfel încât clasele să fie ca medie generală la același nivel

dar,

dacă doriți păstrarea unui anumit nivel de performanță conform cu clasele vechi, solicitați suplimentarea cu ore speciale pentru anumite materii (chiar suplimentare) care să poată clasifica grupul respectiv în clasă specială (așa cum sunt clase speciale de matematică, informatică...la clasele mai mari) - sper să fie posibil acest lucru în învățământul primar, astfel se va putea cerne componența clasei (după cum optează părinții, vor sau nu la clasa specială).

Sunt 2 variante. Ce credeți?
Oricum va fi greu.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vaccin - refuz, consecinte Ionitamirela78 Ionitamirela78 Buna seara, As vrea sa știu dacă am dreptul de a refuza vaccinare fetitei mele cu vaccinul antipoliomelitic, este campania Vaccinări in școlii si ... (vezi toată discuția)
Un caz special - transfer de la un liceu la altul in primul semestru Leeleee Leeleee buna seara..Ma numesc Elena am 15 anii si de cateva saptamanii am inceput \"viata de liceu\":(...doar k la liceu am unele probleme:-S.. Colegii se feresc de ... (vezi toată discuția)
Sunteti de acord cu clasa "0" SilviuMihai SilviuMihai Domnilor parintii si viitori parinti de scolari sunteti de acord cu asa numita \"clasa 0\" si cu faptul ca nu mai putem alege scoala pe care o dorim pentru ... (vezi toată discuția)