avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un caz special - transfer de la un liceu la altul in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un caz special - transfer de la un liceu la altul in primul semestru

buna seara..Ma numesc Elena am 15 anii si de cateva saptamanii am inceput "viata de liceu":(...doar k la liceu am unele probleme:-S..
Colegii se feresc de mine,nu vor sa vorbeasca cu mine parca as fii invizibila si nu pot sa ma integrez cu eii..totii sunt cu nasu` pe sus etc..se feresc de mine pentru ca sunt de etine rroma,nu mi s`a intamplat niciodata acest lucru..ca cineva sa se fereasca de mine.Acum as vrea sa ma mut din aces liceu doar ca nu vreau sa mai astept un semestru..crede`ti ca as putea?Nu o sa rezist un sem intreg acolo.Va rog sa imi spune`ti ce as putea face si unde ar trebuii sa merg ca sa ma poata ajuta cineva.
Mai preciis este vorba de liceul Jean Monnet...Va Multumesc:(
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 17:37, 1 Octombrie 2010
Macar o idee::(. va roggg!
Poate n ar trebui sa te grabesti.....Gandeste-te ca sunt multi copii romi care invata in diferite institutii de invatamant.Ar trebui sa credem ca toti s-ar afla in situatia ta!!!Poate esti mai sensibila,poate pui prea mult pret pe faptul ca esti de alta etnie.
Poate este doar trecerea de la viata de gimnasium la viata de liceu,si este normal sa fie o oarece schimbare...Poate toti am trecut prin asta,la timpul nostru,dar poate ca nu ar trebui sa gandim atat de departe.Crezi ca daca te as invata sa apelezi la institutiile statului te ar ajuta in sensul de a nu mai fi privita ca si rrom,asa cum dealtfel crezi?Esti doar un copil,comporta-te doar ca un copil,si sunt sigur ca lucrurile or sa se reglementeze de la sine.Copilarie fericita!!!!


andymaurul
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2010
andymaurul, utilizator
Nu ma gandesc ca daca as apela la stat gata nu mai sunt privita ca rrom..da` in acest liceu` st mai multii copii de etnie rroma si la totii li se intampla acelasi lucru,ne obligam sa consumam alcool si sa fumam plante etno`botanice;)..eu m`a refeream la faputu` ca vreau sa ma mut inaite de 1 sem. pt ca imi e si departe de casa..poate ati putea macar sa`mi spune`ti cui ai trebuii sa ma adresez?Daca sunte`ti amabail..Multumesc
Te adresezi directorului liceului unde inveti,dar in prealabil formulezi o cerere directorului scolii unde vrei sa te muti.Acea cerere ,avizata favorabil de directorul scolii unde vrei sa inveti o prezinti directorului de la scoala unde inveti in prezent,pentru aprobare.Fiind minora, trebuie ca acea cerere sa fie sustinuta atat prin semnatura cat si verbal de parintii tai.

andymaurul
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2010
andymaurul, utilizator
Va multumesc foarte mult!:)

Alte discuții în legătură

Doua surori, acelasi liceu - una admisa, una respinsa aleius aleius Buna ziua,am o situatie destul de dureroasa pentru nepotelele mele. Sunt doua surori la 1 an diferenta,dar au urmat cursurile scolare in acelasi an.Anul ... (vezi toată discuția)
Transfer de la o unitate de invatamant la alta (liceu) emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu care sunt conditiile de transfer de la un liceu la altul, dar si de la un profil la altul. Am o fata in clasa a IX a, la un liceu cu ... (vezi toată discuția)
Transfer scolar in clasa a 9 pana la sfarsitul sem.1 ContSters223036 ContSters223036 buna ziua vreau sa ma transfer de la liceul in care sunt acum pentru ca nu imi place ce invat(sunt la stiinte ale naturii),colegii se iau mereu de mine sh nu ... (vezi toată discuția)