avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doua surori, acelasi liceu - una admisa, una respinsa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doua surori, acelasi liceu - una admisa, una respinsa

Buna ziua,am o situatie destul de dureroasa pentru nepotelele mele.
Sunt doua surori la 1 an diferenta,dar au urmat cursurile scolare in acelasi an.Anul acesta au terminat clasa aVIII-a si s-au orientat spre liceul militar.
Dupa toate probele de acolo(si nu putine sau usoare)au trecut amandoua.Ultima proba era cea a mediilor.Una a intrat pe locul 13 din 20 cu 9,74,iar cea de-a doua a picat a doua cu 9,65.Stiu ca era o lege,ceva, care permitea transferul surorii cu media mai mica la liceul celei cu nota mai mare.
Va multumesc deja pt.ca stiu ca sunteti foarte amabili si o sa-mi raspundeti.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: aleius , utilizator 16:16, 7 Iulie 2008
ORDINUL Nr. 4925 din 8 septembrie 2005 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar se refera doar la situatia gemenilor:

ART. 135
Elevii au dreptul să se transfere de la o unitate la alta, de la o filieră la alta, de la un profil la altul, de la o specializare/calificare profesională la alta, de la o formă de învăţământ la alta, în conformitate cu prevederile prezentului regulament şi ale regulamentului intern al unităţii de învăţământ de la şi la care se face transferul. Aprobările pentru transfer se dau de către consiliile de administraţie ale celor două unităţi de învăţământ.
ART. 136
(1) Elevii din clasa a IX-a se pot transfera numai după primul semestru, dacă media lor de admitere este cel puţin egală cu media ultimului admis la specializarea la care se solicită transferul. În situaţii medicale deosebite, elevii de clasa a IX-a pot fi transferaţi şi în cursul primului semestru sau înainte de începerea acestuia, pe baza avizului comisiei medicale judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, cu respectarea condiţiei de medie menţionate anterior.
(2) Elevii din clasele X - XII/XIII se pot transfera de regulă la clasele la care media lor din ultimul an este cel puţin egală cu media ultimului promovat din clasa la care se solicită transferul. Excepţiile de la această prevedere se aprobă de către consiliul profesoral.
ART. 139
Gemenii se pot transfera în clasa celui cu media mai mare sau invers, la cererea acestora.
Am inteles.
Va multumesc!
Imi pare rau pt aceasta situatie.
Si eu subliniez incidenta O 4925 2005 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar.
Din pacate pt Dvs acest ordinnu are dispozitii referitoare decat la gemeni, astfel ''Gemenii se pot transfera în clasa celui cu media mai mare sau invers, la cererea acestora''
poate ar trebui dinsituatiile speciale sa se faca o analiza si sa se propuna ceva de lege ferenda.
o sa va rog sa fiti mai pe inteles.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer de la o unitate de invatamant la alta (liceu) emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu care sunt conditiile de transfer de la un liceu la altul, dar si de la un profil la altul. Am o fata in clasa a IX a, la un liceu cu ... (vezi toată discuția)
Un caz special - transfer de la un liceu la altul in primul semestru Leeleee Leeleee buna seara..Ma numesc Elena am 15 anii si de cateva saptamanii am inceput \"viata de liceu\":(...doar k la liceu am unele probleme:-S.. Colegii se feresc de ... (vezi toată discuția)
Transfer elev de la un liceu la altul veronika77 veronika77 Sunt mama unui adolescent de 17 ani,care in urma cu 3 ani a fost diagnosticat cu leucemie mieloblastica acuta,diagnostic care necesita un transplant,pe care de ... (vezi toată discuția)