avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Vaccin - refuz, consecinte
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Vaccin - refuz, consecinte

Buna seara, As vrea sa știu dacă am dreptul de a refuza vaccinare fetitei mele cu vaccinul antipoliomelitic, este campania Vaccinări in școlii si nu vreau sa facă acest vaccin, ,, ar putea directoare școlii sa nu o mai primească in scoala?? Va multumeac!!:)
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:11, 27 Noiembrie 2013
Obligatia de a prezenta istoricul de vaccinari este la inscriere in clasa pregatitoare. Pe parcursul scolaritatii nu va poate fi respins copilul.
Cu toate acestea, mai ganditi-va, e antipolio, nu anti HPV.
Stimata doamna Ionitamirela78,

Dv. ati intrebat daca aveti dreptul de a refuza vaccinarea copilului si daca directoarea scolii ar putea sa nu ii permita accesul in scoala din acest motiv.
Din cate am inteles, dv. nu sunteti interesata ce parere avem noi despre vaccinare sau despre decizia dv. si nici nu stiu de ce ati fi: sunteti (cel putin) la fel de matura si de responsabila ca oricare dintre noi.
Cu toate acestea, majoritatea "raspunsurilor" pe care le-ati primit sunt off topic...

Art. 308 din Codul penal ar putea incrimina refuzul dv. de a vaccina copilul: "Zadarnicirea combaterii bolilor. Nerespectarea masurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor molipsitoare, daca a avut ca urmare raspândirea unei asemenea boli, se pedepseste cu închisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda".
Potrivit textului, intra sub incidenta legii doar persoana care, in urma unei decizii, a determinat raspandirea bolii. In cazul in care nu s-a produs acest efect nefericit, nu exista o prevedere legala cu rol punitiv.
Interpretarea privind obligativitatea vaccinarii este, totusi, discutabila, dat fiind ca nu exista o prevedere expresa.
Pe de o parte, directoarea ar fi indreptatita din punct de vedere legal sa refuze accesul copilului in colectivitate pentru a evita o eventuala transmitere a bolii, a proteja sanatatea copiilor si, implicit, pentru a nu comite o fapta sanctionata penal, o infractiune.
Pe de alta parte, nimeni nu poate fi obligat la manevre medicale fara sa fie de acord.

Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2013
Admin, administrator
Faceti o comunicare adresata conducerii scolii in care le aduceti la cunostinta faptul ca nu doriti sa fie vaccinata fetita dvs. Eu asa am procedat si copii mei nu au fost vaccinati la scoala.
Documentul il predati secretariatului scolii; in final va ajunge la cabinetul medical.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corect, daca odrasla nevaccinata ajunge sa infecteze bebelusi nevaccinati si aia raman infirmi sau mor, veti face puscarie.
Corect, daca odrasla nevaccinata ajunge sa infecteze bebelusi nevaccinati si aia raman infirmi sau mor, veti face puscarie.

Calmeaza-te! Ceilalti sunt vaccinati si nu patesc nimic! Nu-i asa?!? Sau pentru ce e vaccinul? Sau daca nu sunt vaccinati, și-au asumat riscul! Al tau e vaccinat, ai scapat! Fiecare isi alege destinul... mai greu cu toleranta asta... iar chestia cu puscaria folosita pe post de bau-bau nu isi are rost pe acest forum.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
edward_eeu, utilizator

Alte discuții în legătură

Refuz vaccinare, consecinte legale mary5000 mary5000 Care este contraventia in caz ca nu fac vaccinul obligatoriu BCG antituberculoza? (vezi toată discuția)
Vaccin contra cancer col uterin! irastoica irastoica Buna ziua! Ni se pun in fata niste hartii,in care este scris....bla bla subsembanul cutare refuz sa vaccinez copilele ... si pe urma imi spune ca s-a facut ... (vezi toată discuția)
Refuz inscriere la cresa lipsa vaccinari sidor_m sidor_m Buna ziua. Am un copil de 2 ani impliniti, inscris din timp si acceptat la cresa in prima faza. Nu a fost vaccinat niciodata si nu intentionez sa ... (vezi toată discuția)