Buna seara, As vrea sa știu dacă am dreptul de a refuza vaccinare fetitei mele cu vaccinul antipoliomelitic, este campania Vaccinări in școlii si nu vreau sa facă acest vaccin, ,, ar putea directoare școlii sa nu o mai primească in scoala?? Va multumeac!!:)
Parerea mea este sa va "calmati " amandoi, ca nu se pune problema de puscarie, dar nici de imunizare 100%. Adevarul este undeva la mijloc, nici autoritatile nu-l stapanesc, altfel n-ar da posibilitatea parintelui sa se opuna.
In alta ordine de idei, prevederea CP este valabila (cel putin asa stiu eu) pentru situatii de carantina, epidemii, pandemii, nu pentru imunizari in masa.
Din punctul meu de vedere, parintele care refuza o dispozitie legala cu caracter permisiv, isi asuma riscul de a avea un copil bolnav mai mult decat acela care a consimtit sa-l vaccineze. Daca vaccinul ar fi infailibil, nu ar mai exista nici macar un caz de poliomielita paralitica la copiii vaccinati, iar reactiile adverse (poliomielita paralitica la administrarea vaccinului) ar fi inexistente.
Singura prevedere legala referitoare la conditia elevului vaccinat/nevaccinat este la completarea dosarului de inscriere la scoala si la inscrierea la liceu. Atat.