avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot ataca o eventuala lege a vaccinarii?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot ataca o eventuala lege a vaccinarii?

Avand in vedere faptul ca actualul proiect de lege privind vaccinarea incalca multe drepturi si libertati, incalcand si constitutia României, ce actiuni juridice putem intrepinde in cazul in care o astfel de lege este aprobata?

Mulțumesc!
~ Conținut șters la cerere ~
Va mulțumesc pentru timpul acordat răspunsului, conteaza pt mine. Tocmai din acest punct de vedere - juridic legal va intreb ce putem face. Sunt de parere ca fiecare parinte sa poata alege. Libertatea de a alege este importanta intr-un stat de drept, cum se vrea Romania. Si nu mi se pare normal ca sa mi se impuna mie ca adult sa ma vaccinez cu ce doresc ei, oricând se inventeaza o epidemie, cum este cea de acum de rujeola. Nu o spun eu, mi au confirmat mai mulți doctori, sub anonimat, ca se incearca o intimidare a populatiei pt a se vaccina, iar epidemia nu exista. Da, sunt unii copii bolnavi, in fiecare an sunt, iar rujeola nu e o boala fatala cum se vrea a crede, asa mi s a spus. In plus, e bine sa faci boala in copilarie, pt ca la maturitate este mai greu de trecut peste.
Ma bucur sa aud ca sunt cai de a contesta, in eventualitatea in care ar fi votata. Dvs. ca jurist, credeti ca poate trece un astfel de proiect?

Mulțumesc!
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema vaccinarii incalca drepturile altora de a trai intr-o comunitate libera de boli. Tu nu vrei sa te vaccinezi si risti sa te imbolnavesti - e problema ta personala. Din momentul in care exista posibilitatea ca tu sa ii imbolnavesti pe altii problema nu mai este doar a ta, ci a COMUNITATII. Cine vrea sa se sinucida sau sa pericliteze viata copiilor prin nevaccinare nu are ce cauta intr-o comunitate. Exista boli in care vaccinarea nu este posibila sau nu prinde (SIDA) - acei oameni risca sa moara daca sunt imbolnaviti de altii - deci pentru ca tu nu ai vrut sa te vaccinezi altul va risca sa moara? Unul din cei 27 morti este exact un asemenea caz. Zau ca nu pricep de ce zicem ca vaccinurile nu sunt bune cand inghitim la medicamente cu caruta. Oare nu sunt EXACT aceleasi firme care produc si medicamentele si vaccinurile? Cine nu vrea sa se vaccineze ar trebui sa nu mai ia nici macar o aspirina pentru ca exista riscul de a avea sangerari stomacale, care in extremis pot fi mortale. Nici nu va dati seama cate sute - mii - zeci de mii de oameni mor datorita medicamentelor luate gresit, dupa ureche, dupa analize gresite, dupa doctori incompetenti ...

Alte discuții în legătură

Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical ... Inna21 Inna21 Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical de a se testa din fonduri proprii? Nu cred ca in Romania au existat spitale care sa testeze ... (vezi toată discuția)
Refuz vaccinare, consecinte legale mary5000 mary5000 Care este contraventia in caz ca nu fac vaccinul obligatoriu BCG antituberculoza? (vezi toată discuția)
Teste pe banii nostri? ! cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ... VioCostea VioCostea Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne ... (vezi toată discuția)