avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical ...

Ce se poate intampla in cazul refuzului personalului medical de a se testa din fonduri proprii? Nu cred ca in Romania au existat spitale care sa testeze personalul la 3 sau la 7 zile ,preventiv
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Să-și piardă locul de munca. Deja Franța, Italia, Grecia, Ungaria impun, sau vor impune în viitorul apropiat vaccinarea obligatorie.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
latka a scris:

Să-și piardă locul de munca.



Pe care-l vor recâștiga apoi în instanță. Conform legislației actuale, un angajat nu poate fi obligat să suporte financiar nicio cheltuială care se referă la securitatea și sănătatea în muncă.
Pe de altă parte, de la o cunoștință a mea care lucrează în sistemul medical, am aflat că există chiar un protocol de testare semnat de „comandantul acțiunii”, care prevede foarte clar când și în ce condiții personalul medical trebuie să fie testat (pe banii angajatorului evident), iar în acel protocol nu se face nicio referire la testarea obligatorie (și cu atât mai puțin pe banii angajatului!!). Testarea se face doar atunci când angajatul prezintă simptome de boală sau dacă a fost „contact direct” al unui pacient care se prezumă că are Covid. Dar, pe de altă parte, dacă personalul medical era echipat cu combinezon și restul echipamentului de protecție, atunci el nu este considerat „contact direct”. Astea sunt câteva din prevederile respectivului protocol
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2021
florinm., utilizator
1 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunteti personal medical ar tebui sa va vaccinati ca su va mai faceti atatea probleme.Si da, asa ar tebui sa se desfaca contractul de munca personalului medical care nu se vaccineaza.
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Personalul medical care refuza vaccinarea (cu exceptia cazurilor justificate medical) ar trebui demis.
Daca refuzi vaccinarea, inseamna ca nu crezi in tratamentele medicale. Deci nu crezi in misiunea organizatiei din care faci parte. Si atunci nu mai ai ce sa cauti in organizatia respectiva.
Pana la castigarea ( sau nu ) in instanta ... e cale lunga ... de ani ... Legislatia actuala e valabila azi , maine putem avea alta lege , la fel si alt ordin al Comandantului Actiunii . Cred ca testarea obligatorie poate fi evitata daca TOT personalul medical nevaccinat ar fi obligat ( conform legii care se refera la sanatatea si securitatea in munca ) sa lucreze in acele combinezoane de plastic , cu viziere si masti . Iar folosirea echipamentelor de protectie nu o poti refuza , chiar daca “ fierbi “ in ele ... Parerea mea e ca , din alte motive decat cele medicale , pana la sfarsitul lui septembrie legislatia nu se va schimba . Dupa - vom vedea ...
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2021
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

Teste pe banii nostri? ! cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ... VioCostea VioCostea Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca o eventuala lege a vaccinarii? SimonaAn25 SimonaAn25 Avand in vedere faptul ca actualul proiect de lege privind vaccinarea incalca multe drepturi si libertati, incalcand si constitutia României, ce actiuni ... (vezi toată discuția)
Vaccin - refuz, consecinte Ionitamirela78 Ionitamirela78 Buna seara, As vrea sa știu dacă am dreptul de a refuza vaccinare fetitei mele cu vaccinul antipoliomelitic, este campania Vaccinări in școlii si ... (vezi toată discuția)