avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenda pentru frauda (bransament ilegal la apa calda a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenda pentru frauda (bransament ilegal la apa calda a blocului)

Va rog sa-mi spuneti in ce baza legala poate fi amendata o persoanaa care a facut bransament ilegal la apa calda a blocului (avand centrala de apartament) si care este amenda (calcul).
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:02, 19 Octombrie 2015
Asociatia de proprietari nu detine autoritatea si competenta sa aplice amenzi pentru eventualele fapte sub incidenta penala savarsite de catre locatari
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2015
ynocentta, utilizator
Puteti, in schimb, sa ii puneti sa plateasca toate pierderile de AC de cand si-a pus centrala si pana la momentul in care a fost descoperita aceasta rebransare.
Multumesc pentru raspuns, dar exista o baza legala (pentru a obliga persoana la aceasta plata) care sa stabileasca pe ce perioada se calculeaza suma datorata? Si o alta intrebare este: ce se face cu banii recuperati, tinand cont ca in toata aceasta perioada pierderile AC au fost achitate de ceilalti locatari.
Baza legala este PV de constatare a fraudei. In descrierea incidentului specificati ca nu se stie de cand s-a facut aceasta conectare frauduloasa asa incat o socotiti din momentul in care a facut instiintarea de deconectare pe care in fapt n-a facut-o.
PV sa fie semnat de cei care au fost de fata la verificarea instalatiei si de membrii comitetului executiv.

Stabiliti care este suma de plata si pe lista urmatoare il puneti la plata cu aceasta suma, iar restul facturii o impartiti la restul locatarilor. Asta se face intr-o singura luna, asa ca in urmatoarele luni reluati calculul apei asa cum o faceati si pana la descoperirea furtului.

Dar dupa ce ati descoperit aceast bransament ilegal, ce masuri ati luat din punct de vedere tehnic?
sperantast a scris:

Va rog sa-mi spuneti in ce baza legala poate fi amendata o persoanaa care a facut bransament ilegal la apa calda a blocului (avand centrala de apartament) si care este amenda (calcul).

doamna in opinia mea e furt de apa calda ca si furtul de curent sesizati politia si cred ca dansii o sa dea ceva amenzi si dvs punetil la pausal la apa de cand sia montat centrala de apartament
si cred ca cea mai buna varianta este de al da in judecata si a cere despagubiri

Alte discuții în legătură

Casa fantoma cu aprobarea de la primarie TitinelFotache TitinelFotache Suntem o familie cu cinci copiii (6-13) ani.In 2004 am ridicat o casa in Galati la periferie Badalan.Inainte de a incepe casa am mers in audienta la Primar ... (vezi toată discuția)
Casa fantoma cu aprobarea de la primarie TitinelFotache TitinelFotache Suntem o familie cu cinci copiii (6-13) ani.In 2004 am ridicat o casa in Galati la periferie Badalan.Inainte de a incepe casa am mers in audienta la Primar ... (vezi toată discuția)
Casa fantoma cu aprobarea de la primarie TitinelFotache TitinelFotache Suntem o familie cu cinci copiii (6-13) ani.In 2004 am ridicat o casa in Galati la periferie Badalan.Inainte de a incepe casa am mers ... (vezi toată discuția)