avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proiect de de lege - Legea serviciului de transport ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proiect de de lege - Legea serviciului de transport public de calatori, ce drepturi au de fapt ''controlorii'' asupra calatorilor ?

Conform acestui proiect de lege pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, daca va intra in vigoare, actuala legislatie va fi schimbata astfel incat amenzile pentru cei care circula fara bilet vor creste, iar legislatia le va permite mai multe posibilitati ''controlorilor''.
Intrebarea mea este urmatoarea: Dupa o eventuala promulgare a acestei legi, ''controlorii'' vor avea drept legal de a legitima si stabili identitatea unei persoane (a calatorilor) ? Intreb acest lucru deoarece, eu stiu ca in prezent, conform procedurii Legitimarii cetătenilor români si străini pe teritoriul României, numai organele abilitate pot face acest lucru, in consecinta ''controlorii'' pot legitima calatorii doar in prezenta unui agent de politie/jandarmerie.
Vor putea acesti ''controlori'' sa legitimeze o persoana fara prezenta unui organ abilitat ?
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2015
Florian0029, utilizator

Alte discuții în legătură

controlori ratb IsBlacks IsBlacks am si eu urmatoarele intrebari: 1. Un controlor ratb are dreptul de a lua de la mine buletinul? deoarece eu stiu ca trebuie prezentat, nu inmanat 2. ... (vezi toată discuția)
Cine mai legitimeaza in afara de politie si jandarmerie? danielsun danielsun In calitate de cetatean, in fata cui sunt obligat sa ma legitimez ? doar in fata organelor de politie si jandarmeriei sau exista si alte persoane autorizate ... (vezi toată discuția)
Conform carei legi te da jos din tren daca calatoresti fara bilet? alexmari alexmari Buna ziua, Am urmatoarea nelamurire, in cazul calatoriei pe tren fara bilet, care este articolul de lege care reglementeaza datul jos din tren? Am citit ... (vezi toată discuția)