avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RECUNOASTERE DREPTURI STUDII SI SALARIALE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RECUNOASTERE DREPTURI STUDII SI SALARIALE

Va supun atentiei o problema personala,legata de locul meu de munca. Impreuna cu doua colege am urmat studiile unei facultati de asistenti medicali generalisti si am absolvit in anul 2011. noi sintem asistente medicale de laborator iar diploma de licenta este pentru asistenta medicala generala. La serviciul RUNOS al spitalului la care lucram ni s-a spus ca studiile superioare ni se recunosc doar daca licenta este pe laborator. In consecinta,colegele mele au dat in judecata spitalul si Ministerul Sanatatii,AU OBTINUT SENTINTA DEFINITIVA SI IREVOCABILA pentru recunoasterea studiilor superioare si restituirea sumelor de bani pierdute prin neincadrarea corespunzatoare. Intrebarea mea este urmatoarea:eu,chiar daca nu am o hotarire judecatoreasca ca si ele,pot fi incadrata si eu ca asistenta medicala cu studii superioare? Dar banii pierduti prin neincadrarea corespunzatoare ii pot recupera si eu? Va rog mult sa nu imi ocoliti intrebarea. Astept un raspuns pentru a stii cum sa actionez in continuare. Din diverse surse juridice am aflat ca si eu am aceleasi drepturi ca si colegele mele,avind aceleasi studii.
Nu puteti fi incadrata pe un astfel de post, decat daca reusiti la examenul/concursul organziat pentru ocuparea acelui post.

De asemenea, nu aveti cum sa beneficiati de drepturile salariale aferente unui alt post decat cel pe care-l ocupati.

In situatia in care colegele dvs castiga litigiul, hotararea judecatoreasca nu va este aplicabila , deoarece nu ati fost parte in proces.
eu am inteles de la o persoana care are aceeasi pregatire ca si dumneavoastra ca daca 50% +1 persoane au o hotarire judecatoreasca definitiva si cu titlu executoriu,acea hotarire se aplica tuturor persoanelor aflate in aceeasi situatie,adica daca toate 3 avem aceleasi studii trebuie sa fim platite la fel.colegele mele nu vor da un alt concurs,ci doar li se va schimba titulatura functiei.daca eu am aceleasi studii ca si ele,atunci eu sint discriminata,ceea ce nu este corect.
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2015
didilinar, utilizator
Nu este adevarat ce ati inteles de la acea persoana.

Hotărârea judecătorească este obligatorie şi produce efecte numai între părţi şi succesorii acestora.
ATUNCI INSEAMNA CA AM FACUT BINE CA AM DESCHIS SI EU O ACTIUNE JUDEC ATOREASCA.NUMAI CA EU DOREAM CA TOTUL SA SE REZOLVE PE CALE AMIABILA. ACUM,DINDU-I IN JUDECATA,AM SA LE CER SI DIFERENTELE SALARIALE DE LA DATA PREDARII ADEVERINTEI DE TERMINARE A FACULTATII SI A A DIPLOMEI DE LICENTA. ASTA INSEAMNA CA STATUL,REPREZENTAT PRIN MINISTERUL SANATATII ARE DE PIERDUT O MARE SUMA DE BANI.......
Numai daca veti castiga litigiul , statul este obligat sa va plateasca ceea ce a decis instanta.

Alte discuții în legătură

Este posibila promovarea in cadrul unei institurii publice ( ... maria.e maria.e Este posibila promovarea in cadrul unei institurii publice ( sef birou studii scurta durata profil tehnic) in studii superioare ( diploma de licenta in alt ... (vezi toată discuția)
Promovarea pe criteriu de studii superioare in sanatate dannamaria dannamaria Care este cadrul legal de trecere de la grila de salarizare asistent medical studii medii la asistent medical studii superioare in urma obtinerii licentei daca ... (vezi toată discuția)
Buna seara! dacă m-ati putea ajuta în această problemă. În ... andreeacristina22 andreeacristina22 Buna seara! Dacă m-ati putea ajuta în această problemă. În august 2017 am fost angajată pe postul de bibliotecar debutant, studii medii. Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)