Buna ziua. As dori sa ma ajutati , va rog, in urmatoarea situatie , cu un raspuns : intentionez sa intentez divort ...insa ma intereseaza aspectul cel mai important...si anume incredintarea copiilor ...legal ...cui revin ...este vorba de 2 copii gemeni in varsta de 8 ani....eu ( mama) nu lucrez momentan sunt casnica ...iar tatal lucreaza. De ce aspecte se tine cont in incredintarea copiilor...va rog astept ajutorul dvs. Multumesc!
Se va ține cont de mai multe aspecte ce relevă capacitatea părintelui de îngrijire, educare și supraveghere a copiilor. Autoritatea părintească se va exercita în comun de către ambii părinți. Locuința copilului se va stabili la unul dintre părinți.
Criterii: starea financiară și locativă, atașamentul copiilor față de părinți, etc. Faptul că nu aveți un serviciu, deci nu dețineți resurse financiare pentru îngrijirea copiilor, vă anulează șansele de stabilire a locuinței copiilor la dvs. Ar trebui să vă găsiți un serviciu pentru a dovedi că aveți capacitatea de îngrijire a minorilor.
Dupa mine, cred ca ideea raspunderii parintesti nu exista in lipsa unei raspunderi materiale si a unei intretineri materiale. Totusi, nu avem text legal in acest sens si nici jurisprudenta unitara. Eu insa, nu as risca sa am un astfel de dosar.
In afara de aceasta, cel mai important e cine s-a ocupat de copii in aceasta ultima perioada si cum poate dovedi: cine i-a spalat, dus la scoala, mers in parc, la sedinte etc.
Parerea mea e ca intai sa va informati bine, apoi sa cautati un serviciu.
daca ambii exercita autoritatea parinteasca in comun si ambii au obligatia in solidar sa contribuie la intretinerea copiilor, iar daca nu are un parinte job tot trebuie sa contribuie cu o suma raportata la minim pe ec de ce i s-ar anula amei dreptul ca acei copii sa locuiasca cu mama ? Teoretic, indiferent unde ar sta, acestia ar beneficia de aceeasi intretinere- 1/3 din venitul tatalui si la fel din salariul minim pe ec. Daca tatalui ii e teama ca mama mananca din banii lui, se poate fixa contributia in natura.
Conteaza mai mult cine a avut grija de ei si de cine sunt mai atasati.
pe ideea asta, daca prin hot copiii vor locui la tata si acesta isi pierde jobul peste 0 luna, cine ia copiii, statul? Ar trebui instai sa se constate intai prin ancheta cum sunt ingrijiti.
Custodie comuna
LilianEffect
Buna ziua.La momentul actual,sunt divortata cu 2 copii minori in custodia mea,unul de 7 ani si unul care inca nu a implinit 2 ani.Daca tatal copiilor ar cere ... (vezi toată discuția)