avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ART. 334, Al. 1, NCP
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ART. 334, Al. 1, NCP

Am primit urmatoarea solutie la o infractiune rutiera incadrata in art. 334, al. 1. As avea cateva intrebari legate de sentinta de mai jos:
a) ce se intampla cu permisul meu in aceasta situatie, se anuleaza sau il pot redobandii pe timpul perioadei de supraveghere?
b) daca nu se anuleaza, dupa cat timp pot sa recuperez dreptul de a conduce?
c) se mai sustine un nou examen?
d) in lege, la art. 334, al.1, la pedeapsa este specificat inchisoare de la 1-3 ani sau amenda. In cazul meu ar fi indicat sa fac recurs in speranta schimbarii solutiei in amenda penala? Exista sanse sau pot primi si o alta solutie mai grava?
e) in cat timp se plateste amenda?

"Ora estimata: 08:30
Complet: C2 prima instanta
Tip solutie:
Solutia pe scurt: Stabileşte în sarcina inculpatului X pedeapsa de 10 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 334 al.1 C.p. cu reţinerea art. 396 al.10 C.p.p. În baza art. 396 al.1 şi 4 C.p.p. rap. la art. 83 C.p. dispune amânarea aplicării pedepsei de 10 luni închisoare pe durata unei termen de supraveghere de 2 ani, calculat conform art. 84 C.p. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiile art. 88 C.p. privind revocarea amânării pedepsei. În baza art. 85 C.p. impune ca inculpatului pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Judet la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă. e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.274 al.1 C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat, din care 100 lei reprezintă cheltuieli efectuate în cursul urmăririi penale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare."

Cel mai recent răspuns: Khristian79 , utilizator 23:29, 23 Decembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
cei 400 de lei, reprezentand cheltuieli de judecata, in cat timp trebuie achitati?
dupa ce ii achit la Finante trebuie sa merg cu dovada platii la judecatorie?

se poate scurta perioada celor 6 luni prin sustinerea unui examen teoretic, ca in cazul retinerii permisului pe o perioada de 90 de zile?


[Mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
neavand permisul anulat, in baza carui articol pot intra in posesia permisului dupa perioada de 6 luni de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti? In art. 114, 115, 116 din Noul Cod Rutier/2015 nu este mentionat nimic in care sa regasesc situatia mea.
Mergeti la serviciul rutier sa va ridicati permisul daca aveti hotararea definitiva, nu trebuie sa asteptati 6 luni, daca o sa fie vorba de vreo suspendare vedeti atunci.
exista posibilitatea unei noi supendari din partea politiei rutiere daca hotararea mea ramane definitiva in forma aceasta (prezentata in primul meu mesaj), intreb deoarece nu sm regasit specificat in nici un articol faptul ca pot rintra in posesia permisului dupa o anumita perioada pentru art. 334, alin. 1?

Alte discuții în legătură

Permis suspendat st3fan15 st3fan15 Va salut,am fost oprit de politia de frontiera iar numerele la masina erau expirate,mi-au facut dosar,si pe perioada cercetarii am avut dovada de ... (vezi toată discuția)
Circulatia pe drumurile publice cu numere rosii de parc din germania mari1976 mari1976 In septembrie 2013 venind din germania cu un autoturism inmatriculat cu nr rosii de handler din germania am fost oprit la bv si mi sa intocmit dosar penal ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost anulat permisul sau nu? data:09.06.2022 ora estimata: ... GeorgeGG93 GeorgeGG93 Mi-a fost anulat permisul sau nu? Data:09.06.2022 Ora estimata: 9:00 Complet: C8P - BN Solutie: Amânarea aplicării pedepsei Solutie pe scurt: În ... (vezi toată discuția)