avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie pe perioada concediului de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie pe perioada concediului de maternitate

Buna ziua,
As dori sa stiu daca se sisteaza acordarea stimulentului de insertie pe perioada concediului de maternitate si CCC, si daca raspunsul este afirmativ, ce acte trebuie depuse si unde.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: timcyke , utilizator 14:56, 2 Noiembrie 2015
1. Stimulentul de insertie se acorda numai persoanelor care indeplinesc conditiile pentru a beneficia de CCC si numai pe perioada cat au venituri profesionale impozabile.

2. Deci pe perioada de CCC nu se poate beneficia de stimulentul de insertie (ori una ori alta).

3. Perioada de concediu de maternitate este asimilata cu perioada de obtinere de venituri din salarii dar stimulentul de insertie se poate primi dupa terminarea acestui concediu.

4. Bauiesc ca ati uitat sa dat si alte amanunte.
Multumesc pentru raspuns. Daca am inteles bine, asta inseamna ca pe perioada concediului de maternitate, voi primi in continuare stimulentul? Odata cu intrarea in CCC, va trebui sa anunt autoritatea competenta. Ati putea sa imi spuneti cum se procedeaza? Nu stiu ce alte amanunte ar putea fi relevante, indeplinesc conditiile de a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului si voi ramane in CCC dupa terminarea concediului de maternitate.
1. Din ce spuneti dvs. se poate deduce ca acum sunteti in CCC1 (sau beneficiati de stimulentul de insertie) si sunteti iar gravida si va trebui sa intrati in CCC2.

2. Daca este vorba de primul copil atunci procedati astfel:
- dupa terminarea concediului de maternitate faceti cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC;
- apoi va prezentati la Primarie unde depuneti actele necesare pentru indemnizatia pentru CCC.

3. Daca in loc de indemnizatia pentru CCC doriti sa beneficiati de stimulentul de insertie atunci nu mai este nevoie de cerere de incetarem a CIM ci numai de depunerea actelor la Primarie.
Primesc stimulentul de insertie din luna martie, dupa intoarcerea la munca din CCC1. Acum am intrat in concediu de maternitate, iar din luna ianuarie voi intra in CCC2. Asta ar insemna o luna de suprapunere a CCC2 cu stimulentul. Este suficient sa depun actele pentru CCC si se va sista automat si acordarea stimulentului? Multumesc.
1. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 8.
(1) În cazul în care persoana îndreptãţitã, beneficiarã a concediului şi a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului sau, dupã caz, a stimulentului de inserţie, pânã la împlinirea de cãtre copil a vârstei de un an sau 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, naşte în aceastã perioadã unul sau mai mulţi copii ori se produce o nouã situaţie dintre cele prevãzute la art. 8 alin. (2) din ordonanţa de urgenţã, aceasta, la finalizarea concediului sau, dupã caz, a dreptului la stimulentul de inserţie, acordat pentru copilul anterior, opteazã, pe baza unei noi cereri, pentru unul dintre drepturile prevãzute la art. 2 alin. (1), respectiv art. 7 din ordonanţa de urgenţã. Pentru continuitatea acordãrii drepturilor, cererea trebuie sã fie depusã cu 60 de zile înaintea împlinirii de cãtre copilul anterior a vârstei de 1, 2 sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap, sau în termen de maximum 30 de zile de la aceastã datã. În cazul în care se depãşeşte acest termen, drepturile vor fi acordate de la data depunerii cererii.
...

2. Cititi, in special, ce am scos in evidenta cu litere ingrosate.

3. - Nu se poate cumula stimulentul de insertie cu indemnizatia pentru CCC2.
- Solicitati suspendarea platii stimulentului de insertie si acordarea indemnziatiei pentru CCC2.
- Procedati la fel cum ati procedat cand ati intrat in CCC1.


Alte discuții în legătură

Conditii de intrarea tatalui in concediu de crestere copil mikemc mikemc Va rog sa ma ajutati cu o opinie privind urmatoarea situatie: 1. sotia este in concediu de crestere copil cu o durata de 2 ani (pentru primul copil), ... (vezi toată discuția)
Continuitate ccc adrycary adrycary Buna ziua,sunt in concediu cc pana la varsta de 2ani,am avut contract determinat care a expirat dupa ce am intrat in prenatal si am fost preluata de casa de ... (vezi toată discuția)
Acordarea indemnizatiei pt al doilea copil mirabela_podoiu mirabela_podoiu Buna ziua! Intrebarea mea este legata de aplicarea noii legi a indemnizatiilor. Sunt momentant in CCC 2 ani pana pe data de 12/07/2016 si voi naste din nou ... (vezi toată discuția)