avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului

Buna ziua!

Cum se aplica prevederii OUG 111/2010 si metodologiei de aplicare, cu completarile si modificarile ulterioare, in cazul unui parinte care solicita concediu si indemnizatie pentru varsta copilului intre 1 si 2 ani?

Se va considera indemnizatia de 3.400 sau cea de 1.200?

Mentionez faptul ca nici unul dintre parinti nu a beneficiat de vreun drept pentru varsta copilului de 0-1 an.

Multumesc,
Paul
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2015
dionissie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:01, 5 Noiembrie 2015
1. Daca indepliniti conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta atunci oricare dintre parinti poate solicita CCC pana la implinirea varstei copilului de 2 ani.

2. In aceasta situatie indemnizatia pentru CCC este cuprinsa intre 600 lei si 1.200 lei lunar.

3. - Dar puteti solicita stimulentul de insertie (in loc de indemnizatie pentru CCC) de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Adica primiti salariu pentru munca depusa iar statul va mai da 500 lei lunar.
- Puteati sa solicitati de la inceput stimulentul de insertie (asa ati pierdut niste bani pana acum).
Buna ziua! Anul acesta in vara 2015 am absolvit facultatea (9iulie - licenta), iar din 1 septembrie sunt angajata, In aceasta situatie se poate acorda indemnizatie de creste copil? Va multumesc!
@ bianchina18

Care este data prezumata a nasterii?
Dupa absolvirea facultatii v-ati inregistrat la Agentia de Somaj?
Data posibila este 20 iulie 2016

Alte discuții în legătură

Indemnizatie ccc edo23 edo23 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o persoana in urmatoarea situatie beneficiaza de indemnizatie crestere copil: - data estimata a nasterii Iunie 2017 - ... (vezi toată discuția)
Lamurire indemnizatie elutza elutza Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. desi am citit noua lege a indemnizatiilor nu am reusit sa ajung la o concluzie. Pana in data de 16 august ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie medic rezident anul 1 fara vechime de munca Ana-Lazar Ana-Lazar Buna ziua!am si eu o nelamurire si nimeni mu stie sa imi raspunda.am terminat facultatea in iulie , am urmat cursul normal si am dat rezidentiatul in noiembrie ... (vezi toată discuția)