avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie notariala

Sunt unul din cei 2 mostenitori ai unei case la curte . Vecinul meu are nevoie de o declaratie notariala pt. Distrigaz , precum ca sunt de acord ca el sa se racordeze la teava mea de gaz . Eu sunt titularul contractului incheiat cu Distrigaz , unde al 2-lea mostenitor , si-a dat acceptul ca eu sa preiau conrtactul . In concluzie , trebuie sau nu , sa fie prezent la notariat si al doilea mostenitor pt. acea declaratie ? Va multumesc ,
Cel mai recent răspuns: adilaur , utilizator 17:04, 5 Noiembrie 2015
Din punctul meu de vedere trebuie acordul ambilor proprietari ai imobilului. Nu are relevanta cine dintre dvs. este beneficiarul contractului cu Distrigaz.
Ok , am inteles ! Dar cum facem acest lucru posibil atata timp cat nu se percep bani de la beneficiarul racordarii , iar al doilea proprietar este plecat din tara pt. minim 3 ani la studii ?
Cine e proprietarul tevii de gaz, extinderii? Ce zice in preluarea de catre dv. a contractului? In ce calitate vi se cere declaratia?
In functie de astea, ar trebui sa ajungem la un raspuns. Sau mai degraba face vecinul o intrebare la firma de distributie gaz...
In baza actelor , eu sunt proprietar al tevii . Am preluat contractul pe numele meu si am nr. ce contract de la DISTRIGAZ . Cei de la Distrigaz au preluat acceptul meu ca proprietar , numai ca , doresc acest accept legalizat la notar . OK. La notar , parerile sunt impartite...unii accepta doar proprietarul ...altii ...pe cei 2 !! Vreau sa fiu in legalitate si nu stiu cum sa fac atata timp cat al 2-lea proprietar lipseste pe termen lung !
Acceptul se refera la faptul ca sunt de acord cu bransarea vecinului la teava mea ....fara niciun cost !!!!

Alte discuții în legătură

Ce se poate face dacă un coproprietar al țevii comune de gaz nu își dă acordul să se branșeze la ea și alți vecini? Moldovan Liviu28 Moldovan Liviu28 Sunt in situatia in care dorim bransarea la teava de gaze pe care o detin in copropietate 3 vecini. Unul dintre acestia ,respectiv ultimul care s-a bransat la ... (vezi toată discuția)
Racordare la teava de gaz a vecinului Mihaill Mihaill Cit timp este proprietar de teava de gaz un anume locatar si ce suma poate pretinde acesta, daca doresti a te racorda ,el fiind primul care s-a racordat ... (vezi toată discuția)
Proprietarul tevii de gaze naturale de pe scara nu imi da acordul pentru racordare si cere o suma imensa-1ooo ron anastasie anastasie Buna ziua! De ceva timp m-am hotarat sa ma racordez si eu la teava de gaze naturale de pe scara blocului, pentru ca nu am putut atunci cand s-a instalat. Am ... (vezi toată discuția)