avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Nelamurire completare CARNET DE MUNCA
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Nelamurire completare CARNET DE MUNCA

Buna ziua,
In CM, la sectiunea Date privitoare la activitatea in munca apare completat in mai multe randuri textul:"In perioada ........-........a beneficiat de sporuri conf anexa 3, cap 3, pct 20 din OG 5/94 in suma totala de ..... lei....
Am incercat sa aflu ce contine Ordonanta de urgenta nr 5/1994 dar nu am gasit decat referire la accize,nimic despre legislatia muncii.
In CM se face referire la OG5/1994 de mai multe ori, nu o data, banuiesc ca nu este o greseala de scriere sau de citire. Nu stiu cum sa interpretez, ma poate lamuri cineva?
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2015
oldgeorge, utilizator
Cel mai recent răspuns: oldgeorge , utilizator 18:48, 9 Decembrie 2015
Ce unitate a facut asemenea inregistrare, din ce sector de activitate?
Ministerul Apararii, am fost angajat civil.
1. Nu am gasit nici o OG sau o OUG cu acest numar si care sa se refere la asemenea sporuri.

2. - Intrebati la U.M. unde ati lucrat despre ce act normativ este vorba.
- S-ar putea sa fie vorba de un act nepublicat in M.O. sau de vreun act intern al MApN.
Va multumesc, asa m-am gandit si eu, o sa intreb acolo.
Buna dimineata, am fost la fostul loc de munca (unitate militara) si mi s-a spus ca OG respectiv se refera la conditii vatamatoare de munca. Atat, nimic mai mult, au dat din umeri. Persoana care a completat CM la vremea respectiva se pensionase, cei de acum erau noi si nu au prins timpul cand se completau CM in unitate. Deci nu m-au lamurit deloc, OG 5/1994 cu referire la conditii vatamatoare de munca nu e de gasit. Raspuns:"Cartea de munca s-a completat asa pt ca s-au respectat dispozitiile de la vremea respectiva".
De precizat ca in primul mesaj am scris eronat ordonanta de urgenta, OU in loc de ordonanta de guvern, OG. Deci este vorba despre OG nr 5/1994.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2015
oldgeorge, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensionarii angajati! corinuta corinuta As dori sa stiu ma multe despre decizia Guvernului privind oblgarea pensionarilor in a alege pensia sau contractul de munca, neputand sa le cumuleze, vorbind ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru comercializare bauturi alcoolice, tutun si cafea online Alexandru342 Alexandru342 Buna ziua. Doresc sa deschid un magazin online in lunile urmatoare, care va comercializa printre altele si bauturi alcoolice, produse tutun si cafea. Am ... (vezi toată discuția)
Ajutor pls Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Pentru recuperarea datoriei in suma de aprox 15000, provenita in urma de prestari de servicii medicale din partea unei institutii publice pentru o societatea ... (vezi toată discuția)