avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare legata de contract de intermediere cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare legata de contract de intermediere cumparare

Buna ziua,

am si eu o intrebare legata de titlul subiectului, insa inainte sa va povestesc putin cum am ajuns aici.

Acu 2 luni am semnat un contract de intermediere cumparare pentru un apartament de 2 camere( nu scrie in contract decat adresa imobilului si pretul. Am vazut apartamentul dar nu ne-a placut oferta, era rate la constructor pe mai multi ani cu dobanda, cu avans...

Acum am vazut pe un site niste apartamente mari si vream sa il luam prin programul prima casa. Cand am ajuns la fata locului am vazut ca am fost aici cu agentia, insa acum mergeam sa vedem alt apartament (acesta e mai mare, e alt pret). Ne cam place apartamentul asta si am vrea sa il cumparam.

Am incalcat prin asta contractul? Tre sa ii dau bani la agentie desi nu m-au ajutat cu nimic la alegerea apartamentului?
Chiar as vrea sa stiu de la inceput sa stiu daca tre sa platesc banii astia sa nu ma trezesc peste un timp ca tre sa platesc comisionul plus daune...

Ma puteti ajuta cu un raspuns?

Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: compis , utilizator 11:58, 2 Septembrie 2020
cand ati vizionat apartamentele cu agentia ati facut un contract de vizionare , stipuland ca toate apartamentele pe care le vizionati, in masura in care ve ti cumpara unul dintre ele, sa se realizeze prin agentie. In caz contrar veti fi actionat in instanta pentru eventualele daune produse agentiei. In cazul in care dvs. nu ati vizionat cu agentia , apartamentul la care faceti referire , nu exista nici un fel de problema.
Mersi tare mult, ma tot stresam cu treaba asta.

O zi frumoasa in continuare
Cititi cu atentie contractul de intermediere si pe cel de vizionare.

Orice sfat dat fara a avea in fata cele doua contracte este echivalent cu ghicitul in cafea.
Buna,

multumesc de raspuns.

In contract scrie sa nu iau legatura cu proprietarii imobilelor specificate in fisa imobilelor ofertate si prezentate. In fisa(pe verso) e specificat apartamentul, dar scrie doar pretul lui si adresa, nu scrie numarul apartamentului.

Ca dovezi.. asta care il cumpar acuma e cu vreo 10 mii de euro mai scump, deci mai bine as da comision la agentie decat sa il iau la pretul asta, plus ca mai am ziarul cu anunturi in care apar ambele apartamente cu descrierea lor si se vede ca sunt diferite.

Pe cine as putea intreba sa fiu sigura ca e ok?
Păi, dacă prin agenţie este mai ieftin, nici măcar nu văd unde este dilema dumneavoastră...

Cumpăraţi prin agenţie. Fără riscuri contractuale, cu preţ mai bun, fără griji privind încălcarea contractului. Iar topicul rămîne fără obiect.

:dance3:

Alte discuții în legătură

Contract vizionare apartament pongracz pongracz Buna ziua, daca am incheiat un contract de vizionare cu o agentie fara a plati sau incheia alt contract de rezervare pe un apartament specificat ex:1 si am ... (vezi toată discuția)
Contract de intermediere geogeorge geogeorge buna ziua, va rog,daca ma puteti ajuta cu urmatoarea chestiune: daca o persoana X vrea sa cumpere un apartament si ia legatura cu o agentie imobiliara ca ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de agentia imobiliara nagyemilia nagyemilia Buna seara! Va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea problema: Am contactat o agentie imobiliara in vederea achizitionarii unui imobil , am semnat un ... (vezi toată discuția)