avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contracte conventie civila pentru Asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contracte conventie civila pentru Asociatii de proprietari

Sunt presedinte Asociatie de proprietari si vreau sa fac contract cu un cenzor . Cenzorul este economist - functionar public inspector ( are contract de munca ) cu serviciul in alt oras, a trimis la ANI si i s-a raspuns ca poate desfasura activitatea de cenzor dar nu stiu ce fel de contract sa-i fac pentru ca in codul fiscal nu mai este reglementat contractul civil potrivit art. 78, am cautat si m-am gandit sa-i fac pe art. 1166 si 1182 Cod civil, respectiv art. 114 lit g din codul fiscal , ce parere aveti ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:07, 8 Decembrie 2015
Puteti incheia contract prestari servicii
Cenzorul face parte din asociatie sau este extern?
Este extern, dar va rog sa-mi dati si niste articole ....

In baza a ce articole din codul civil si codul fiscal ?
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2015
Adriantot, moderator
Steav a scris:
...nu stiu ce fel de contract sa-i fac...

Solutia este simpla, legala si logica: intrebati cenzorul ce fel de contract sa intocmiti. Daca nu stie inseamna ca nu va sti multe din atributiunile unui cenzor. Uitati-va un pic in legea 230/2007 si HG 1588/2007 si o sa gasiti atributiunile cenzorilor in asociatie. Iata o parte din acestea:
Art. 33. - (1) Cenzorul sau comisia de cenzori a asociaţiei de proprietari are, în principal, următoarele atribuţii:
a) verifică legalitatea actelor şi documentelor, a hotărârilor, deciziilor, regulilor şi regulamentelor;

Contractele de orice fel ale asociatiei (inclusiv cele cu personalul) sunt acte si documente asa cum scrie in art.33(1) lit. a). Iar cenzorul ca sa verifice legalitatea lor, trebuie sa stie cum se intocmesc in mod legal.
Asa ca lasati decizia de a incheia un anumit fel de contract in seama cenzorului. Acesta poate sa vrea contract individual de munca, contract prestari servicii financiar-contabile, contract de cenzorat...
Incheierea unui contract civil se face numai in baza predeverilor Codului Civil. Codul fiscal nu are nicio legatura cu conditiile de incheiere ale unui astfel de contract.

Contractul de prestari servicii nu are o reglementare proprie, ci urmeaza regulile generale ale contractelor sinalagmatice, cu titlu oneros si reguli specifice domeniilor de activitate in cadrul carora este folosit.

Alte discuții în legătură

Cenzor asociatie de proprietari cocoranum cocoranum O persoana cu studii superioare economice,nefiind membru CECAR,paote sa indeplineasca functia de cenzor,in cazul in care nu locuieste in aceea asociatie? (vezi toată discuția)
Problema asociatie de proprietari arpasalexandru1970@yahoo.com arpasalexandru1970@yahoo.com Buna dimineata, Sunt cenzor al unei asociatii si intampin urmatoarea problema pentru care va solicit o parere avizata: Asociatia de proprietari prin ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv asociatie proprietari- cati membri? ce functii au? Randadan Randadan Ce trebuie sa inteleg din legea 230/2007 cu privire la comitetul executiv? [i][u]Art. 21 (1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de ... (vezi toată discuția)