avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prins fara permis si cu alcoolemie 0.2%
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prins fara permis si cu alcoolemie 0.2%

Buna ziua, dupa cum se vede si in titlu, am fost prins fara permis de conducere cu o alcoolemie de 0.20, precizez ca aveam deja sala luata, intre timp am luat si orasul, declaratii la politie, au dispus urmarirea penala,acuma ce urmeaza sa se intample ? se poate sa imi anuleze permisul ? este posibil sa imi dea pedeapsa cu executare ? nu am mai avut antecedente.
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2015
Better_call_saul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Better_call_saul , utilizator 16:04, 30 Noiembrie 2015
E posibil orice.
Pedeapsa cu executare nu cred ca o sa ei pt ca pana la urma esti la prima fapta si nu ai produs vreun accident sa vreo dauna,dar cred ca actualul permis care urmeaza sa il obtii o sa se anuleze.
Acum trebuie sa astepti sa vezi ce se intampla.
Sant multe cazuri si la tv cum soferi au omorat in accidente oameni si nu au facut inchisoare si au luat cu suspendare,de aceea spun ca nu o sa sprimesti pedeapsa cu executare.
Permisul l-am luat deja
Daca veti fi condamnat, permisul se anuleaza.
am inteles ca daca nu il aveam in momentul in care sa produs evenimetul,nu exista lege care sa precizeze ca se poate anula ,deoarece nu il aveam cand sa intamplat evenimentul,l-am obtinut dupa.Ma insel ?
Da, va inselati.
ART. 114 OUG 195/2002
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
#M19
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal;
#M1
c) *** Abrogată
#M19
d) titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal;
#B
e) permisul de conducere a fost obţinut cu încălcarea normelor legale, situaţie constatată de instanţa competentă;
#M5
f) permisul de conducere a fost obţinut în perioada în care titularul era cercetat sau judecat în cadrul unui proces penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, atunci când acesta a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă.
#B
(2) Permisul de conducere se anulează şi în cazul în care titularul acestuia a decedat.
(3) Procedura anulării permisului de conducere se stabileşte prin regulament.

Alte discuții în legătură

Permis anulat Nina chirita Nina chirita Am condus cu permis suspentat si acum dopa 2 ani misa anulat e normal pentru depasire de viteza mi sa intamplat asa poate cineva sami dea un raspuns va ... (vezi toată discuția)
Cod rutier Nelu451 Nelu451 Dupa redobandirea permisului anulat prin reexaminare teoretica si practica acesta poate fi anulat iarasi daca in termen De 6 lunui de dupa redobandire ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan petreadriana95@yahoo.com petreadriana95@yahoo.com Ce se intampla daca tatăl meu a fost prins conducând autovehiculul cu o alcoolemie de 0,68 mg/l. Care sunt urmările ținând cont ca nu a mai avut ... (vezi toată discuția)