avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Separare asociat dintr-o firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Separare asociat dintr-o firma

Buna ziua

Am si eu urmatoarea situatie:

Un asociat persoana fizica cota participatie 55% vrea sa iasa din firma dar vrea ca aceasta cota detinuta de el in SC....SRL sa fie transferata in noua societate infiintata fara impozitare. Se poate face acest lucru? si cum? care sunt implicarile juridice si contabile in acest lucru?

Cum se poate trata din punct de vedere legal?
Stiu ca se poate face transfer partial de active doar intre firme fara a fi trat ca o vanzare impozabila.

Ar dori ca acesta cota 55% de active sa fie partial in numerar + un teren (terenul nu este aport la capitalul social).Mai mentionez ca firma este pe profit, in fiecare an ,iar acesta nu a fost repartizat pe dividende.Noua firma infiintata de acest asociat are o parte din obictul de activitate al firemei din care iese si asociatii sunt de acord cu aceasta scindare.

Va multumesc anticipat tuturor care ma puteti ajuta.

Alte discuții în legătură

Capital social mihaigaby mihaigaby Cum se introduce un teren in capitalul social al unei firme? Trebuie vindut firmei? Trebuie evaluat inainte? Se poate introduce asa si evaluat dupa aceia ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate cu aport in natura scorus69 scorus69 buna ziua vreau sa infiintez un SRLcu 2 asociati (1 asociat persoana fizica si un asociat persoana juridica).Persoana juridica are un apartament de 50.000 ... (vezi toată discuția)
Natura partilor sociale/actiunilor primite de societatea nou constituita in urma divizarii clid clid In urma unei divizari partiale 40% din patrimoniu se transfera unei societati noi, constituite in urma operatiunii de divizare. Cei trei asociati care se ... (vezi toată discuția)