Lucrez intr-o corporatie si am o clauza pe 2 ani sau 10 000 eur. Intrebarea este, daca reusesc negocierea de desfintarea contractului cu acordul ambelor parti cu seful meu, pot cei de la HR sa intenteze proces impotriva mea cu scopul recuperarii sumei de 10 000 eur? sau ma pot obliga sa semnez pentru alt post in cadrul aceleiasi firme?
Dacă încetați efectele contractului amiabil nu mai aveți bani de dat.
Poate ca ar fi bine sa aveți și avocat când va fi cazul sa semnați actul și nu aveți deloc cunostiinta juridice.
Este o suma maricica. ..
Ce anume lucrați?
1. Art.3 C.mun.
...
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze. (3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
....
Am fost inginer trainee... adica am fost efectiv plimbat prin fabrica 1 an, timp in care am avut niste "fise de scolarizare" pe diferite departamente semnate de catre ambele parti. Dupa care mi s-a dat dreptul sa aleg un anumit post, cu anumite promisiuni verbale, pe care eu l-a momentul respectiv le-am luat drept adevaruri(lesson learned).