avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... contributia la pensia suplimentara pentru militari
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

contributia la pensia suplimentara pentru militari

Va rog sa mi explicati cum se aplica prevederile ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ
privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare (...) Art. 36 - Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 556 din 27 iulie 2015, se modifică şi se completează după cum urmează: (...) Punctul 20. Articolul 108 se modifică și va avea următorul cuprins:"Art. 108 – Pentru militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special care au plătit contribuție la Fondul pentru pensia suplimentară și/sau contribuția individuală la buget la stabilirea, recalcularea sau actualizarea pensiei militare se acordă un spor de: a) 3% pentru o vechime a contribuției între 5-15 ani; b) 6% pentru o vechime a contribuției între 15-25 ani; c) 9% pentru o vechime a contribuției peste 25 de ani.”

Alte discuții în legătură

Stagiu potential pensie de invaliditate militara legea 223/2015 modificata prin oug nr. 57/2015 dmoni dmoni Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti daca se acorda stagiu potential pentru pentru invaliditate in baza Legii nr. 223/2015 modificata si completata de ... (vezi toată discuția)
Legea 223 din 2015 se completeaza cu: ... viorel1971 viorel1971 Buna ziua. Am inteles ca legea 223 din 2015 se completeaza cu: Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 457 din 29 mai 2020 Parlamentul României adoptă ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie motis motis Sunt pensionar militar,şi am vârsta de 57 de ani. Din 2013 sunt angajat la o instituţie de stat, cu contract individual de muncă. Conform L-223/2015, ... (vezi toată discuția)