avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă FII SCHIMBAREA PE CARE DORESTI S-O VEZI IN LUME
Discuție deschisă în Discuţia la modă

FII SCHIMBAREA PE CARE DORESTI S-O VEZI IN LUME

FII SCHIMBAREA PE CARE DORESTI S-O VEZI IN LUME

Este nevoie de o revolutie interioara...de o schimbare a atitudinilor...reflexelor..si a conditionarilor inoculate in cursul regimurilor totalitare..daca dorim sa scapam de pacatul indiferentei..de inertie..de refuzul de a avea o atitudine... a gandi cu propria noastra minte...si de a actiona in consecinta..

--------------------------------------------------------------------------------------------------------


Va ofer o informatie pentru astazi(atat de necesara)-pentru ca sa va faceti o evaluare a starii de sanatate )-sper ca va fi de bun augur o autoanaliza personala.


Spune-mi ce personalitate ai ca sa-ti spun ce boala poti avea
---------------------------------------------------------------
Cercetarile recente au scos la iveala faptul ca personalitatea noastra joaca un rol mult mai important in mentinerea sanatatii sau prevenirea bolilor decat s-a crezut pana acum.
Atunci cand vorbim despre cum se formeaza personalitatea, toata lumea este de acord ca experientele din primii ani de viata sunt definitorii si ca majoritatea trasaturilor umane sunt legate de gene.
Astfel, daca esti o persoana:

Impulsiva
-----------
- Cel mai mare pericol pentru aceasta personalitate il constituie ulcerul stomacal. Se pare ca impulsivii raspund stresului cu o productie mai mare decat cea normala de acid, declansand astfel ulcerul peptic.

Voioasa
--------
- Cea mai surprinzatoare descoperire facuta de cercetatori este ca oamenii bine dispusi mor mai repede. Contrar asteptarilor, voiosia si simtul umorului sunt invers proportionale cu longevitatea. O teorie sustine ca voiosii subapreciaza pericolele vietii si nu stiu sa faca fata situatiilor grele pe care nu le-au anticipat.

Nelinistita
-------------
- Oamenii nelinistiti sunt de trei ori mai predispusi spre a avea tensiunea arteriala mare. Femeile cu diverse fobii, cum ar fi cea de inaltime, sunt predispuse sa se imbolnaveasca de inima, tensiune si colesterol mari.

Agresiva
------------
- Comportamentul ostil ii predispune pe astfel de oameni la ateroscleroza, inflamatii cronice si boli de inima. Una din teorii explica aceste riscuri ca fiind datorate faptului ca agresivii raspund prompt si puternic stresului, mintal si psihologic, crescand astfel tensiunea arteriala si ritmul batailor inimii. Si nervosii se si vindeca mai greu.


Timida
------------
- Introvertitii sunt vulnerabili la infectiile virale si asta pentru ca au mai putin noduli limfatici activi, care ajuta la distrugerea virusurilor si a bacteriilor.


Optimista
------------
- Cei care vad mereu partea plina a paharului traiesc, in medie, cu 7 ani si jumatatea mai mult decat ceilalti. Si riscul de a muri prematur din cauza unei boli se reduce cu 55%. Unii cercetatori sunt de parere ca optimismul creste dorinta de viata, altii cred ca sociabilitatea joaca un rol cheie, scazand nivelul hormonului de stres, cortizonul.


Tacuta
------------
- Pentru ca astfel de persoane isi reprima mereu sentimentele, ele sunt mult mai predispuse sa se imbolnaveasca de cancer sau inima. Explicatia ar fi ca inima le bate mai tare, presiunea arteriala creste, vasele de sange se strang, toate acestea fiind daunatoare sistemului cardiovascular.


Onesta
-----------
- Aceasta este trasatura care este asociata cu viata lunga, cu un efect vizibil asupra longevitatii prin mentinerea unei tensiuni arteriale normale si a colesterolului . Oamenii cinstiti evita riscul si, cel mai probabil, iau decizii sanatoase.

Nevrotica
---------------
- Si daca nu era indeajuns de greu sa fii nevrotic, acum mai trebuie sa ai grija si la astm, dureri de cap, ulcer la stomac sau boli de inima. Explicatia este ca cei care au o astfel de personalitate prefera sa se invinovateasca si sa fie ostili, decat sa ceara ajutorul atunci cand au nevoie. Din aceasta cauza sunt mai stresati, au un sistem imunitar slabit si sunt mult mai vulnerabil in fata bolilor.


Extrovertita
----------------
- La fel ca si optimistele, extrovertitele sunt mai ferite de bolile de inima si isi revin mai repede dupa o boala. Asta pentru ca sunt mai putin stresate, dar exista si mai multe sanse ca ele sa fie obeze spre deosebire de nevrotice.
Pesimista - Cei care vad mai mereu partea goala a paharului, au cu 19% mai multe sanse sa moara devreme. Tot acesti oameni risca sa se aleaga si cu boala Parkinson. Cercetarii nu au reusit inca sa dea si o explicatie pentru care anxietatea si pesimismul pot declansa aceasta boala.




Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2009
rodica_post, utilizator
Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 11:19, 28 Iulie 2009
eheeeeeeeeeee, ce bine ar fi sa fie ca in postarea ta, realitatea e alta.
Ia zi esti studenta la filozofie ????
Nu sunt studenta nici la zi ,nici la f.f.....

Filozofia vietii poate fi vazuta de orice in moduri si stiluri personale.

Eu,sunt un "filozof neremarcat" simplu si fara liicenta in domeniu.

Imi plac versurile,proza si tot ceea ce inseamna literatura .

Scriu mereu...insa nu am publicat nimic...poate odata...va veni si acea perioada pentru a fi cunoscuta in lumea literaturii romane - filozofia vietii vazuta in prisma secolului XXI.
Eu,sunt optimista zilelor senine,
Desi am un aspect de "caine",
Ce-am inceput candva justitiar
Va fi cu un final se poate prea amar
Pentru acei care-au gresit cu rea credinta
Si viata mi-au facut-o umilinta !
Respect ofer si demnitate,
Doar celor fara de pacate !

Cu stima si consideratie,
rodica_post
rodica_post a scris:

Eu,sunt optimista zilelor senine,
Desi am un aspect de \"caine\",
Ce-am inceput candva justitiar
Va fi cu un final se poate prea amar
Pentru acei care-au gresit cu rea credinta
Si viata mi-au facut-o umilinta !


Aaa, va rog, eu sunt pesimista "de serviciu" si nu cedez acest loc.
Cand Dumnezeu inchide o usa, deschide intotdeauna o fereastra. :)

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Gabriela Pintea a scris:

rodica_post a scris:

Eu,sunt optimista zilelor senine,
Desi am un aspect de \\\"caine\\\",
Ce-am inceput candva justitiar
Va fi cu un final se poate prea amar
Pentru acei care-au gresit cu rea credinta
Si viata mi-au facut-o umilinta !


Aaa, va rog, eu sunt pesimista "de serviciu" si nu cedez acest loc.
Cand Dumnezeu inchide o usa, deschide intotdeauna o fereastra. :)

Gabriela Pintea


Interesanta introspectia! Eu te vad chiar optimista ! Si pusa pe sotii! De unde si pana unde pesimismul acesta declarat!?=D>
Optimistii sunt fie stupizi, fie pesimisti.
Cand iti dai seama de acest lucru, stii ce esti.

Gabriela Pintea

Alte discuții în legătură

Maxime in limba romana. ContSters98251 ContSters98251 Fericirea nu este nimic decat sanatate buna si o memorie proasta. Albert Schweitzer (vezi toată discuția)
Intrebari despre viata si iubire BX BX Cand o inima a fost inghetata de durere, calea catre distrugere mai poate fi evitata sau este ceva predestinat ? Vietile noastre urmeaza o cale foarte lunga si ... (vezi toată discuția)
Citate si poezii de dragoste ContSters74561 ContSters74561 • Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire... • Iubirea nu e doar un zambet, nu e doar o floare, iubirea e un suflet ranit si apoi ... (vezi toată discuția)