Buna ziua,
La 1 septembrie s-a publicat Ordonanta Guvernului nr. 40/2015 care prevede restituirea taxei auto incasata de satul roman incepand intre anii 2007 - 2013. La acel moment, desi ordonanta intra in vigoare de pe 3 septembrie, s-a mentionat ca ea se va putea aplica numai dupa aparitia normelor metodologice ... tot atunci s-a spus ca, restituirile, esalonate pe 5 ani (?!) se vor putea acorda numai taxelor platite dupa 1 ianuarie 2010, cele achitate anterior cazand sub incidenta prescriptiei fiscale (!). In cazul meu, masina care o detin este inmatriculata in Romania in anul 2007, cand am platit si taxa - cum s-o fi numit atunci - auto/de mediu/de prima inmatriculare ... ulterior in 2009, in urma unei cereri depuse la fisc mi s-a returnat circa 50% din valoarea ei, ajungand la valoarea care se percepea in acel moment. Acum sunt eligibil pentru recuperarea sumei ramase conform Ordonantei Guvernului nr. 40/2015? Daca nu, la vanzarea masinii mai trebuie platita taxa actuala de mediu? Sau numai o diferenta (daca exista)?
Multumesc.
Timbrul de mediu
madanina29
Va rog sa imi spuneti daca as putea sa recuperez timbrul de mediu prin instanta de judecata intrucat am depus la ANAF o cerere si mi s-a raspuns ca nu pot ... (vezi toată discuția)