avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PROBLEME CU SUCCESIUNEA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PROBLEME CU SUCCESIUNEA

Va salut dragii mei,

Problema mea este urmatoarea: am un teren de 10ha pe care doresc sa-l vand. Bunicul meu a decedat acum 10 ani, era veteran de razboi si era scutit de taxe la impozit.A ramas sotia supravietuitoare( in speta bunica mea) care era urmasa de veteran de razboi si care la randu-i era scutita de jumatate din taxele aferente. Anul trecut a decedat si ea. Problema mea este ca, am de platit impozitul, fara de care nu pot vinde pamantul si nu stiu exact cum sa fac socoteala adica de cand trebuie luat in considerare termenulde plata a impozitului: de cand a decedat bunicul sau bunica?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters87904 , utilizator 12:46, 28 Iulie 2009
PIina la decesul bunicului nu aveti nici o problema dupa aceasta data urmeaza sa vedeti cit timp a mai trait bunica si sa achitati numai diferenta, iar dupa decsul acesteia impozitul intreg
annajanette a scris:

Va salut dragii mei,

Problema mea este urmatoarea: am un teren de 10ha pe care doresc sa-l vand. Bunicul meu a decedat acum 10 ani, era veteran de razboi si era scutit de taxe la impozit.A ramas sotia supravietuitoare( in speta bunica mea) care era urmasa de veteran de razboi si care la randu-i era scutita de jumatate din taxele aferente. Anul trecut a decedat si ea. Problema mea este ca, am de platit impozitul, fara de care nu pot vinde pamantul si nu stiu exact cum sa fac socoteala adica de cand trebuie luat in considerare termenulde plata a impozitului: de cand a decedat bunicul sau bunica?

Multumesc

Vedeti dumneavoastra stimata colega trebuie facut un calcul matematic.:)Astfel , la decesul bunicului , a ramas bunica (sot supravietuitor ) si descendenti? Terenul fusese bun comun sau era bun propriu al bunicului? Fiindca aceste aspecte au o foarte mare importanta la calculul cotelor de mostenire si implicit la plata impozitului!
Cazul 1--Daca bunicul avea acel teren bun propriu atunci bunica mostenea de la el 1/4 ,restul de 3/4 fiind al descendentilor!
Cazul 2--Daca era bun comun , atunci bunica avea 1/2 plus 1/4 din rest , adica plus 1/8 , deci bunica avea 5/8 iar descendentii 3/8.
Plata impozitului se va face astfel:
Cazul 1--scutit 1/2 de taxe parte bunic/bunica si plata impozit pentru cei 3/4
Cazul 2--scutit de 1/2 de taxe bunic /bunica si plata impozit pentru cei 3/8
Daca existau descendenti plata impozitului se va calcula de la data cand a murit bunicul si li se cuvenea de drept acea cota!=D>
Sper ca v-am lamurit!
Cei de taxe si impozite ce v-au zis? Poate va lasa mai ieftin....nu stiu ei cotele succesorale;)
s-a facut succesiunea dupa moartea bunicului ? daca s-a dezbatut succesiunea, normal ar fi ca fiecare erede , re4spectiv sotia supravietuitoare sa fi platit impozitul aferent cotei succesorale .
iar bunica trebuia sa plateasca doar jumate din taxele datorate statului cu titlu de impozite, fiind urmasa unui veteran de razboi
era bun propriu pamantul

Alte discuții în legătură

Texe urmasi veteran de razboi Respect968 Respect968 Buna seara! vreau sa stiu si eu daca sunt scutit de impozitele de la primarie (casa, pamant) ca nepot al unui veteran de razboi care nu mai e in viata...bunica ... (vezi toată discuția)
Vaduvele de veterani de razboi si taxele suporteru suporteru Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti si mie paragraful de lege care stipuleaza daca vaduvele de veteran de razboi sunt scutite sau nu de plata taxelor penbtru ca ... (vezi toată discuția)
Veteranii de razboi trebuie sa plateasca impozit? ContSters107540 ContSters107540 Buna ziua.am si eu o intrebare.Bunica mea,care are 86 de ani si are pensie de urmas de veteran de razboi,trebuie sa plateasca impozit pe teren intravilan?pana ... (vezi toată discuția)