avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS pentru venituri din Chirii + Taxe
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS pentru venituri din Chirii + Taxe

Buna ziua,

m-ar interesa un raspuns la aceste 2 intrebari
1) pentru un salariat care are salariul brut peste 5 salarii medii pe economie (sa zicem 15.000 lei brut) se mai taxeaza CASS pentru veniturile din chirii?
Adica -> se face cumularea veniturilor (din salariu + venituri din chirii) si se limiteaza CASS la 5 salarii brute?
legea art 170 zice: (2) Pentru veniturile realizate începând cu data de 1 ianuarie 2017, baza lunară de calcul prevăzută la alin. (1) nu poate fi mai mare decât valoarea a de 5 ori câştigul salarial mediu brut prevăzut la art. 139 alin. (3), în vigoare în anul pentru care se stabileşte contribuţia.

2. In acest moment pentru impozitarea de 16% se aplica o cota de 40% pentru a se aplica venitul net din chrii?

merci!
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2016
cristimate, utilizator

Alte discuții în legătură

Cass chirii rex8905 rex8905 Se plătește CASS la veniturile din chirii daca sunt salariat sau pensionar? Daca da ,cat? Multumesc, (vezi toată discuția)
Sanatate pentru veniturile din chirii obtinute de persoane fizice in 2016 vasilemb vasilemb Inchiriez o hala la o societata comerciala si vreau sa stiu ce impozite sunt obligat sa platesc. Am inteles corect ca trebuie sa achit 16% din venitul NET ... (vezi toată discuția)
Plafonare cass Ioana Cornescu Ioana Cornescu Noul Cod fiscal a plafonat suma (anuala/lunara) la care se calculeaza cota de 5,5% datorata cu titlu de CASS? Am citit la un moment dat ceva in acest sens, ... (vezi toată discuția)