Buna seara, am lucrat 8 luni cu norma intreaga, 8 ore/zi, iar restul de 16 luni cu norma partiala de 2 ore/zi, am o vechime neintrerupta de 12 ani. Pot beneficia de somaj si daca da, care va fi indemnizatia lunara ? Multumesc
In general , pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca :
- contractul individual de munca sa va inceteze din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la AJOFM sa aveti un stagiu minim de cotizare la somaj de 12 luni.
In speta, aveti 8 luni lucrate cu 8 ore/zi si 16 luni lucrate cu 2 ore/zi , ceea ce inseamna un stagiu de cotizare de 12 luni.( 4 luni lucrate cu 2 ore/zi inseamna o luna de stagiu de cotizare la somaj).
Legea nr.76/2002
art.34
...
(1^2) Pentru persoanele încadrate cu contract individual de muncă cu timp parţial, stagiul de cotizare prevăzut la alin. (1) lit. a) se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat, prin cumularea stagiilor realizate în baza contractelor individuale de muncă cu timp parţial.
....
Somaj!
silviota
Fiica mea, inginer masterand, a lucrat cu carte de munca mai bine de 2 ani, cu 6 ore/zi. Acum , la orizont apare, fioros SOMAJUL!!!:O. In cartea de munca are ... (vezi toată discuția)