avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere firma inactiva
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere firma inactiva

Buna ziua, in urma cu 3 ani am deschis un SRL-D care a functionat aprox. 6 luni. Dupa incetarea activitatii nu s-au mai depus declaratiile necesare iar acum 2 luni am primit o instiintare ca firma a fost declarata inactiva. In tot acest timp s-au adunat datorii la finante in valoare de aprox 4000 lei si neavand cum sa le platesc am amanat inchiderea sau suspendarea firmei. Acum cica trebuie sa trec din SRL-D in SRL dar imi doresc sa inchid firma sau orice decizie ca sa nu se mai adune datorii.
Cum ar trebui sa procedez ca sa scap de aceasta firma? Nu am momentan de unde sa platesc acele datorii si sunt sigura ca in aceasta luna voi primi din nou somatie de plata la fel cum primesc la fiecare inceput de an.
Daca a fost declarata inactiva voi mai putea pe viitor sa deschid o alta?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Cazier fiscal aligadot aligadot Am avut o firma(srl) pe care am deschis-o(acum 2 ani) si nu am depus nici un bilant, activitate nu prea am avut, ea a fost totusi deschisa cu incepere de ... (vezi toată discuția)
Srl cu datorii radin radin Buna ziua. Am un SRL fara activitate momentan din ianuarie 2009, dar cu datorii : leasing 5800 lei, finante 12000 lei. Problema e ca nu mai am bani pentru ... (vezi toată discuția)
Impunere tva gabitzu1000 gabitzu1000 Buna seara, va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema. Am o firma, un SRL, care a fost platitoare de TVA la luna. In anul 2011 firma a fost ... (vezi toată discuția)