Buna ziua, va salut cu respect si va rog sa va dati cu parerea despre complicatul meu caz!
Incep prin a spune ca un 2010 am fost condamnat la 3 ani inchisoare cu suspendar, sub supraveghere 6 ani(se incheie in iunie 2016) nu pot explica cum, am doua condamnari de 3 ani cu suspendare, a doua ramanand definitiva in 2011 pt o fapta mai veche. Totul a decurs normal,m-am prezentat de fiecare data la serviciul de probabtiune fara a crea nici un fel de probleme.
Ei bine, problema mea este ca la data de 04.04.2014 mi-a fost perchezitionata locuinta pt ca eram suspect de un furt(pe care nu l-am facut,dosar care s-a clasat avand in vedere retragerea plangerii persoanei vatamate) . In timpul perchezitiei s-a gasit 10,7 kg de tutun tocat, alaturi de aprox 7200 de tuburi pt tigari.
Acestea fiind spuse, uite-m-ai, recidivist, cu dosar pe rol trecut de camera preliminara cu un nou dosar penal.
Vreau sa mentionez urmatoarele lucruri: am declarat ca tutun imi apartinea, ca l-am cumparat de pe net, mi s-a intocmit raport fiscal ref la stabilirea si plata accizei. Ceea ce nu am declarat, pt ca mi-a fost teama ca v-oi fi acuzat de contrabanda este faptul ca tutunul provenea din tigari de foi, cumparate din romania, cu timbru pe ele, dar ale caror ambalaje nu le mai detin. De asemenea, ma intreb cum pot evita acuza, avand in vedere ca daca m-ar lasa instanta sa introduc tabacul in tuburi ar reiesi 7200 de tigarete, ceea ce ar fi sub limita peste care se considera infractiune. Tutunul il aveam din Decembrie 2013, nu potfi judecat dupa vechiul cod penal?
Ce parere aveti?
Precizez faptul ca desi in trecut am gresit, dupa ce a ramas definitiva pedeapsa mi-am vazut de treaba, am muncit si nu am mai calcat in afara legii in afara de aceasta problema. Acest tabac il aveam pt consum propriu, nu am vandut niciodata.