Am citit...dar sincer nu mai stiu unde...ca, in urma sesizarii Baroului Brasov, CSM a efectuat niste controale la instantele din Brasov, verificand calitatea de reprezentant a consilierilor juridic in diverse dosare, mai exact daca cei care au depus delagatie in cauzele respective, sunt sau nu inscrisi in CCJ!
Bun!
Aflu apoi ca, urmare a acestui control...toate hotararile pronuntate in cauzele in care acesti cons.jur. au intrat cu delegatie dar nu sunt inscrisi si in CCJ, sunt lovite de nulitate absouta!
Stie cineva ..mai exact despre ce este vorba?
Multam fain!:coffee:
Mai exact decît dumneavoastră, care aţi citit cele relatate, cine să ştie? :)
Nu cred că poate fi aşa. Persoana juridică poate fi reprezentată, în temeiul unei delegaţii, şi de persoana angajată pe post de portar. De ce ar fi nule acele sentinţe în care persoana a fost reprezentată de un consilier juridic neînscris în vreun colegiu şi ar rămîne valide acele sentinţe în care persoana juridică a dost reprezentată de portar?
Mi-am amintit: verificand un anume consilier juridic, am sunat la CCJ local din care face parte.
Am dat peste decanul CCJ-ului local..si din vorba in vorba, mi-a relatat cele spuse mai sus!
Voi reveni maine cu un tel.sa ma lamuresc mai exact!
Daca exista vreun coleg avocat din Baroul Brasov care are cunostinta despre asa ceva..rog frumos sa scrie pe forum!
Ok, atunci legea si statutul cons.jur...ce sens mai au ?
Este sau nu obligat consiierul juridic sa se inscrie in CCJ?
....................
Art. 3
Profesia de consilier juridic se exercita personal de catre consilierul juridic inscris pe Tabloul profesional al consilierilor juridici definitivi sau stagiari, denumit in continuare Tablou, tinut de catre Colegiile Consilierilor Juridici din Romania.
E. Dovedirea calitatii de consilier juridic
Art. 22
(1) Calitatea de consilier juridic - cu drept de exercitare a profesiei se dovedeste cu "Legitimatia de consilier juridic" si insigna profesiei, eliberate de fiecare colegiu consilierului juridic inscris in Tabloul Colegiului.
(2) Actele juridice redactate si contrasemnate de consilierul juridic vor purta parafa acestuia, iar cele avizate pentru legalitate vor purta parafa si semnatura acestuia.
(3) Modelul legitimatiei de consilier juridic, cu insemnele corpului profesional, insigna si parafa de avizare pentru legalitate sunt adoptate de Congresul Colegiilor Consilierilor Juridici din Romania.