avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ce se intampla cu ordonantele de renuntare la UP emise ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

ce se intampla cu ordonantele de renuntare la UP emise inainte de neconstitutionalitatea art. 318 din CPP din 20.01.2016?

ce se intampla cu ordonantele de renuntare la UP emise inainte de neconstitutionalitatea art. 318 din CPP din 20.01.2016?

Eu am o ordonanta de renuntarea la urmarirea penala de luna trecuta, care oricum e nula de drept fiindca procurorul n-a pus in miscare actiunea penala inainte s-o emita.

Ce efect are decizia CCR de neconstitutionalitate a art. 318 din CPP? Evident art. 318 era neconstitutional si inainte si in penal aplicabil este si principiul legii penale mai favorabile, contrar principiului neretroactivitatii legii

Ce sa invoc in plangerea impotriva actelor procurorului?

Alte discuții în legătură

Exista autoritatea de lucru judecat intre contenciosul administrativ si contenciosul constitutional? eusaisapte eusaisapte Pot sesiza contenciosul administrativ cf. art. 1 (7) din Legea 554/2004 cu privire la ordonanta notorie de modificare a CPP, mai precis cu privire la ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla? Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Art. 318 C. proc. pen. a fost declarat neconstitutional. Ce se intampla cu dosarele solutionate cu \"renuntare la urmarirea penala\"? Eu am depus plangere ... (vezi toată discuția)
Codul penal și codul de procedură penală, modificate în acord cu directivele europene și cu decizii ale curții constituționale pronunțate în perioada 2014-2016 Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Guvernul a modificat și completat, astăzi, prin ordonanță de urgență, Legea nr. 286/2009 privind Codul penal și Legea nr. 135/2010 privind Codul de ... (vezi toată discuția)