avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Alegere executiv, partid politic
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Alegere executiv, partid politic

Noua lege a partidelor politice este destul de "cetoasa". Nu ca ar fi rau faptul ca nu a reglementat anumite lucruri si le a lasat la "latitudinea" membrilor, dar ma intreb daca nu exista totusi niste "chichite" ascunse pe undeva prin alte legi, desi nu ar trebui, din moment ce "partidele" au o lege speciala, dedicata.

Intrebarea ar fi asta :
Exista vre o obligatie ca doar Adunarea generala sa aleaga executivul ?
Daca da, respectand principiul simetriei ar fi normal ca doar Adunarea generala sa ii si poata demite.

Se poate ca, daca peste 50 % + 1 din membrii partidului se aduna "ad hoc", fara a fi convocati (deci fara a fi o adunare generala, caci o adunare generala neconvocata este considerata nula) sa ia decizii pe care le ar putea lua o adunare generala ? Pentru ca, de fapt, 50 % + 1 sunt majoritatea, ca sunt convocati sau nu, doar faptul ca sunt prezenti si vor sa ia o decizie nu ar trebui sa constituie un impediment.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2016
marco_se, utilizator

Alte discuții în legătură

Convocare ca si membru c.e. a a.g. bloc netinuta in 2020 pana astazi adrianm5 adrianm5 Sunt membru in comitetul executiv al unei asociatii de proprietari care nu a convocat adunarea generala anuala pentru 2020. Premise: - Am citit integral ... (vezi toată discuția)
Cum se convoaca o adunare generala a asociatilor mariamem mariamem cum pot sa convoc o adunare generala a asociatilor? exista o procedura legala sau pur si simplu cer directiunii acest lucru? daca puteti va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Presedinte papagal58 papagal58 Buna dimineata, Am si eu o nedumerire. Asa ca peste tot , si noi avem problemele noastre in Asociatie. Cum alegem un nou presedinte , daca cei 20% ... (vezi toată discuția)