avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Refuz de polita RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Refuz de polita RCA

Buna.
Am avut un accidert rutier(am fost lovit din spate) soferul si-a recunoscut vina, am fost si la politie si s_s intocmit pv dar refuza sa_mi dea polita rca sa imi repar masina cica nu vor cei de la firma de transport pentruca li se majoreaza polita. Am facut ceva poze seara cand a avut loc evenimentul iar ziua s_a vazut foarte clar ca este avariata mult mai tare decat am vazut initial iar vinovatul spune ca nu vrea si punct sa_mi dea polita rca pt ca il da afara de la serviciu. Cum pot proceda in acest caz si cum imi pot repara masina.? Polita rca valida are dar nu mi o da. Cum pot sa fac o expertiza sa se dovedeasca ca avariile sunt provocate din cauza ca a intrat in mine? La politie au scris doar avariile mele si al lui dar nu au facut poze? Cum as putea sa imi repar masina si cui ar trebui sa ma adresez. Va multumesc anticipat. Pot face o plangere penala?
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 11:48, 2 Februarie 2016
Nu este necesara expertiza realizata de dv
Daca vi se deschide dosar de dauna,asiguratorul are obligatia sa realizeze expertiza in baza careia sa concluzioneze avariile si prejudiciile generate de evenimentul rutier
Aveti posibilitatea sa solicitati verificare tehnica in unitate specializata,eventual la reprezentantul firmei producatoare a masinii pe care o detineti
Daca soferul vinovat refuza sa va pedea asigurarea,pentru urgentare reparatie,puteti sa executati reparatiile in unitate spacializata autorizata care sa elibereze document constator a prejudiciilor cauzate de eveniment si pentru reparatiile de inlocuire piese/componente
In baza documentelor,puteti recupera prejudiciul,inclusiv daune ,formuland actiune impotriva soferului vinovat de evenimentul rutier
Buna seara,

Daca s-a incheiat proces verbal la politie, s-a stabilit vinovatia si s-a mentionat asigurarea de raspundere civila a vinovatului.

Ca urmare chiar daca nu aveti o copie de pe RCA-ul vinovatului, puteti sa mergeti la asiguratorul acestuia pentru deschiderea dosarului de dauna. Ei cauta (dupa numar) in baza de date polita si verifica valabilitatea acesteia.

Intrebarea este daca proprietarul va contesta in instanta Procesul verbal!

Daca vinovatul nu doreste sa va despagubesca in baza politei RCA, faceti la service o evaluare a pagubelor si solicitati sa va despagubeasca pe cale amiabila (semnati ulterior declaratie ca ati fost despagubit si nu mai solicitati despagubire de la asigurator).

Ultima varianta este actiune in instanta.
Revin cu detalii...
Am fost contactat astazi de un reprezentant al firmei respective,am fost la un service autorizat care au facut o constatare si un deviz aproximativ de plata care va fi platit de firma respectiva deci nu mai trebuie rca.Pana aici toate bune iar cei de la firma respectiva au spus ca ei vor repara masina pe banii lor dar pe mine ma vor da in judecata deoarece am postat pe facebook speta si cica am adus prejudicii firmei.Una calkda una rece:D
Asa suna postare mea
Feriti-va ca de dracu din calea microbuzelor de la .....!!!!!
A intrat unul in mine din spate si ce sa vezi?Surpriza!!!!Nu pot sa va dau polita Rca ca ma dau astia afara de la servici asa ca da-ma pe in judecata pe mine ca sofer si ne judecam 2 ani ca nu vreau sa-mi pierd serviciul.Cum poti sa mai circuli cu o asemenea firma?Urmeaza reclama media!
DISTRIBUITI MAI DEPARTE!!!!!
Spuneti-le sa va dea in judecata.

Ca ce? calomnie? Pai ati mintit cu ceva? Au venit de la bun inceput cu "nu iti faci masina pe RCA, ca platim noi reparatia de la noi"?

Alte discuții în legătură

Ma dau ei in judecata sau eu pe ei? faranumeeu faranumeeu Buna. Am avut un accidert rutier(am fost lovit din spate) soferul si-a recunoscut vina, am fost si la politie si s_s intocmit pv dar refuza sa_mi dea polita ... (vezi toată discuția)
Dosar daune constatare amiabila tiby83 tiby83 Salut, Am cateva nelamuriri in legatura cu dosarul de daune deschis in urma constatului amiabil. Am fost implicat intr-un accident usor soldat doar cu ... (vezi toată discuția)
Rca euroins BratuAurel BratuAurel Pe data de 01.11.2015 am fost lovit de un sofer cu asigurare rca Euroins,mentionez ca masina mea era parcata regulamentar in parcarea unui restaurant si ... (vezi toată discuția)