avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident trecere de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident trecere de pietoni

Bunica mea, a fost accidentata pe trecerea de pietoni, avand copilul meu in brate. Copilul a fost proiectat pe capota masinii si apoi pe trotuar. Bunica a fost transportata la spital pentru interventie chirurgicala la picior. Nu stim cine a fost vinovat de producerea accidentului, iar politia nu vrea sa-mi elibereze PV si Anexa 2. Ce este de facut in aceasta situatie.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 21:38, 3 Februarie 2016
buna ziua!
cum nu se stie cine este vinovat? daca bunica traversa regulamentar si anume pe trecerea de pietoni e vinovat conducatorul auto pentru neacordare prioritate la trecerea de pietoni, in cazul acesta soldandu-se cu accidentarea a doua persoane. e am trecut printr-o astfel de situatie fiind conducatorul auto, insa persoana fiind usor lovita nu a depus plangere si aceasta pentru ca avea si ea o parete de vina traversand prin loc permis dar in fuga iesind din spatele unui microbus. cu toate acestea eu am avut permisul suspendat 30 de zile pentru neacordare de prioritoate. conducatorul auto trebuie sa conduca preventiv evitand orce pericol de accident, atunci de ce nu se stie cine e vinovat in cazul bunici si copilului?
Pentru ca bunica a fost transportata impreuna cu copilul de o ambulanta la spital, iar politia nu binevoieste sa elibereze PV de constatare, decat in urma unei plingeri, iar bunica este internata. Nu s-a mediatizat acest caz in ziua respectiva.
Ca parte implicata in accident ,politia avea obligatia sa elibereze PV .
Daca autorul este necunoscut,adresati-va FPVS [ link extern ] .
Dac au vost victime ,cazul este cercetat si de parchet .Aflati unde se afla dosarul de cercetare, asta printr-o cerere catre politie cum ca vreti sa studiati dosarul ,sa va furnizeze date despre el .
Daca refuza sau nu raspund ,adresati-va mai sus ... sa se cerceteze de politia procedeaza asa .
Termenul e de 30 zile si pana atunci strangeti cat mai multe probe posibile . De unde ati aflat de circumstantele producerii accidentului?
De la bunica, pentru ca inca nu a murit, este constienta.
Multumesc pentru raspuns.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Accident fara victime, neacordare prioritate tafalanvaleriu tafalanvaleriu daca am avut permisu luat pentru depasire pe linia continua in aprilie 2011,si acum nu am acordat prioritate si am facut accident fara victime,si mi sa ... (vezi toată discuția)
Despagubire victima accident rutier Utilizator_23net Utilizator_23net Buna ziua, In data de 23 aprilie 2015 bunica mea a fost accidentata de un autoturism la intersectia dintre doua strazi secundare (nu este trecere de pietoni ... (vezi toată discuția)
Probleme intr-un accident de masina cu victime mogoal3x mogoal3x buna ziua, nu stiu cum sa incep.... saptamana trecut am avut un mare ghinion ma aflam in trafic la trecere de pietoni am incetinit masina am lasat sa treaca ... (vezi toată discuția)