avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... mutare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

mutare

Functionar public intr o institutie publica se poate muta la Politia Locala?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:39, 7 Februarie 2016
Daca indeplineste conditiile specifice si generale pentru acea functie publica, de ce nu... Cu mentiunea ca functionarii publici cu statul de politisti locali trebuie sa aiba absolvite niste cursuri de formare initiala, organizate de Ministerul Afacerilor Interne.
Un functionar public dintr-o institutie publica nu se poate muta la Politia Locala.

El se poate transfera în interesul serviciului sau la cerere.
@freeelis: de ce sa nu se poata muta? Transferul opereaza intre institutii sau autoritati publice, mutarea opereaza in cadrul aceleiasi autoritati/institutii, intre diverse compartimente/servicii structuri. Eu zic ca art. 91 din legea 188/1999 ii permite sa se mute in cadrul aceleiasi institutii, de la nu stiu ce compartiment/birou/ serviciu la structura de politie locala aferenta, daca aceasta este organizata ca si compertiment functional in cadrul aparatului de specialitate al primarului.. Politia locala se organizeaza ca si structura de birou, serviciu, directie sau directie generala, fie in cadrul aparatului primarului, fie ca si institutie publica cu personalitate juridica.
Daca este structura de specialitate se muta, daca este institutie publica cu personalitate juridica, se transfera.
legea 155/2010:
Art. 4
(1) Politia locala se organizeaza si functioneaza, prin hotarare a autoritatii deliberative a administratiei publice locale, ca un compartiment functional in cadrul aparatului de specialitate al primarului/primarului general sau ca institutie publica de interes local, cu personalitate juridica.

Mutarea are loc in cadrul aceleeasi institutii ... s-a mentionat in mesajul initial ca este vorba despre un functionar public de la o institutie publica, ceea ce presupune ca initiatorul nu face parte din politia locala si vrea sa lucreze acolo.

Prin urmare, numai prin transfer poate ajunge acolo sau prin recrutare daca va fi admis la concursul/examenul organizat in acest sens.

p.s.
mutarea de la o institutie publica la alta nu exista in legislatie.
Legea 188/1999, Articolul 91
(1)Mutarea in cadrul autoritatii sau institutiei publice ori in cadrul altei structuri fara personalitate juridica a autoritatii sau institutiei publice poate fi definitiva ori temporara.
(2)Mutarea definitiva poate avea loc in urmatoarele situatii:
b) la solicitarea justificata a functionarului public, cu aprobarea conducatorului autoritatii sau institutiei publice, pe o functie publica vacanta echivalenta, de aceeasi categorie, clasa si, dupa caz, la acelasi grad profesional, sau pe o functie publica vacanta de nivel inferior pentru care sunt indeplinite conditiile specifice prevazute in fisa postului;
c) in alte situatii prevazute de dispozitiile legale.
Si atunci, de ce nu se poate muta?

Alte discuții în legătură

Transfer functionar public braocan100 braocan100 Buna ziua, Sunt functionar public si as dori sa ma transfer la alt departament, in cadrul aceleiasi institutii. As vrea sa stiu cine trebuie sa-mi semneze ... (vezi toată discuția)
Mutare temporara unroman unroman mutarea temporara in alt compartiment in cadru aceleasi institutii se poate face daca in cadrul acelui compartiment nu exista o functie vacanta sau temporar ... (vezi toată discuția)
Mutare sau transfer? rdjtm rdjtm Buna ziua, Prin ce modalitati se poate realiza plecarea unui functionar public dintr-o localitate in cadrul unui birou din alta localitate, in cadrul ... (vezi toată discuția)