avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzata de delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzata de delapidare

Buna seara, am si eu o problema, poate ma ajuta cineva, din 2012 pana anul trecut am lucrat intr-un supermarket, pana in iulie 2015, am fost fortata de sefa de vanzari sa imi dau demisia, pe motiv ca nu mai dau randamen si ca am foarte multe stornari la case etc, m-am gandit ca in acest fel evit un scandal, am semnat demisia si am plecat. Acum, m-am trezit cu citatie acasa, ca am facuta o plangere penala pentru delapidare de la acel supermarket, trebuie sa ma prezint luni la sectie sa vedem exact despre ce e vorba. Ce ma sfatuti sa fac? Trebuie sa consult un avocat? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tania-maria , utilizator 19:18, 8 Februarie 2016
Este dreptul dvs. de a hotara daca angajati avocat sau nu. In functie de incadrarea juridica , veti avea avocat din oficiu .daca stiti ca nu ati facut nimic , nu aveti nevoie de avocat ,daca se complica lucrurile , puteti angaja pe parcurs.
Multumesc pentru raspuns, voi merge luni sa vedem exat despre ce e vorba, initial mi s-a spus ca este plangere pentru delapidare! Sunt acuzata de sefa de vanzari ca am facut stornari pe casa mult prea multe, iar faptul ca la final in loc sa apas numerarul clientului, am apasat direct tasta "cash" ceea ce ar insemna ca, clientul mi-ar fi platit suma fixa...insa in presiunea si miiile de trebuiri care trebuiau facute in magazine, trebuia tot timpul sa gasesc o metoda cat mai eficienta de a incasa cat mai repede si de a fugi pe sala penru a duce la sfarsit celelalte mii de treburi!
E bine sa aveți avocat dacă va permiteți.
Dacă nu ați luat bani nu exista delapidare.

Din ce relatate fapta nu pare sa constituie infracțiune dar polițistul trebuie sa înțeleagă toate amănuntele și fără avocat el o sa scrie ce vrea el Și va pune sa semnați declarația. ..
cazacuioana a scris:

Este dreptul dvs. de a hotara daca angajati avocat sau nu. In functie de incadrarea juridica , veti avea avocat din oficiu .daca stiti ca nu ati facut nimic , nu aveti nevoie de avocat ,daca se complica lucrurile , puteti angaja pe parcurs.

Avocat din oficiu nu primeste in cursul urmaririi penale decat in cazurile in care asistenta juridica este obligatorie, nu conteaza incadrarea, de regula, in cazul in care se dispun masuri preventive.
Pentru a evita abuzurile si autoincriminarea este recomandat sa se informeze inainte si sa fie asistata, este posibil sa nu inteleaga daca faptele au sau nu implicatie penala, poate ea crede ca nu a facut nimic dar in acelasi timp sa fi creat o paguba prin indeplinire/neindeplinirea defectuoasa a unei indatoriri de serviciu, din descriere mie imi pare mai degraba neglijenta in serviciu.
Multumesc, as vrea sa stiu daca am dreptul sa nu semnez nimic decat insotita de un avocat....adica sa merg sa vad despre ce e vorba, si sa ma reintorc cu un avocat....

Alte discuții în legătură

Complice sau nu? CRAYX CRAYX Am ajutat un prieten sa vândă un telefon la amanet acesta neavand buletinul la el în momentul respectiv. Am aflat ulterior ca acel telefon era furat și ... (vezi toată discuția)
Citatie la politie in calitate de "faptuitor" Miyako Miyako Am primit o citatie sa ma prezint la politie. Pe foaia ce o am de la politist nu scrie pentru ce sunt chemat la sectie. Pe foaia ce o avea dansu am observat ca ... (vezi toată discuția)
Citatie de la sectie politie vrica vrica Am primit o citatie sa ma prezint la data, ora, in calitate de suspect in cauza privind infractiunea de uz de fals ....,fapta prevazuta de art 323Cp In ... (vezi toată discuția)