avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare angajat - pensie militara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare angajat - pensie militara

Buna ziua,

Avem un angajat cu CIM nedeterminata. Angajatul nu are varsta de pensionare in sistemul public (are 57 ani). El doreste sa depuna dosar pentru pensie militara conform Legii 223/2015. .El ne-a cerut o adeverinta de venituri.
Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri:
1) Mai poate ramane angajat la noi?
2)Trebuie sa inceteze contractul de munca actual? Daca da, incepand cu ce data?
3) Adeverinta de salariu o putem da fara incetarea CIM?
4) Daca mai trebuie noi, ca societate, sa urmam si alte proceduri, va rog sa mi le spuneti.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Flori Dobrica

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipat parțială RDoru RDoru Bună . Am fost cadru militar, în urmă cu trei ani am fost declarat apt limitat, și pensionat anticipat parțial. Menționez că pe decizia de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sotie supravietuitoare in baza legii 223/2015, privind pensiile militare de stat shony25 shony25 Buna ziua, In urma decesului sotului sustinator in anul 2020, iesit la pensie de serviciu anticipata in anul 2007, in baza Legii 179/2004, privind pensiile ... (vezi toată discuția)
Pensionare damian oana damian oana Buna ziua Va rog sa imi spuneti ce este mai avantajos intre: - pensionare la limita de varsta plus angajat in continuare si dupa cat timp se face ... (vezi toată discuția)