avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatorie cu preluare datorii la banca?!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatorie cu preluare datorii la banca?!

Buna ziua, doresc sa ma casatoresc cu o persoana care are un credit de nevoi personale fara ipoteca la banca, neplatit de 7 luni. Are pensie, nu are alte venituri, proprietati!
Dupa casatorie, banca respectiva ma poate executa pe mine pt plata acesui credit?
Este adevarat ca este o datorie a acestuia dobandita inaintea casatoriei si nu ma afecteaza?
Cu respect, I
Cel mai recent răspuns: Ion Soldat , Alte profesii 15:10, 21 Martie 2016
Nu veti ajunge dvs sa fiti executat silit pt datoriile ei. Daca veti cumpara bunuri impreuna, creditorul va trebui sa ceara partajul acestora.
Femeia, daca ajunge la executare silita, va avea poprire pe 1/3 din pensie.
Va multumesc. Dupa casatorie, daca imi cumpar o proprietate din veniturile mele, cu banii mei, banca va putea sa o execute pe acesta??
După căsătorie dacă cumpărați o casă, aceasta devine bun cumpărat în comun.
Adică 50% din casă este a soției.
Nu toate bunurile cumpărate după căsătorie devin comune, nu va repeziți..
Contează de unde/ din ce provin banii, de când..
Plus ca la căsătorie puteți adopta regimul separației de bunuri.
Va multumesc, voi studia regimul separației de bunuri. Cu respect

Alte discuții în legătură

Casa cumpărată înaintea casatoriei sleo sleo buna ziua,doresc sa cumpăr copilului o casa,care va fi plătită ,o parte prin credit ipotecar;dacă in timpul cât se plătește,intervine căsătoria,cine ... (vezi toată discuția)
Casatorie - bunuri proprii si comune in casatorie lore8000 lore8000 Buna ziua. In situatia in care o viitoare sotie detine inainte de casatorie o suma importanta de bani in banca sau o casa achizitionata inainte de ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean olandez roxanazamfir roxanazamfir Buna ziua, Urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean olandez pe 23 mai 2013 si initial vroiam sa facem casatoria civila in Romania, sub legislatia romaneasca ... (vezi toată discuția)