avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna am si eu citeva intrebari dar mai intii sa ma prezint
ma numesc Adian Suciu 42 ani anul asta 2016 ,casatorit din 2004 am 2 copii o fata de aproape 11 ani si un baiat de 5 ani si trei luni de cind ma stiu m-am dedicat familiei am avut grija de copii sotia lucreaza in ture am stat nopti cind au fost bolnavi am facut curat in casa mincare orice ca sa fie liniste ,dimineata dale de mincare dui la gradinita scoala si tot asa cind ies de la servici ma duc sai iau de la gradi de la scoala neintelegerile cu sotia mea au inceput datorita mizeriei si ca nu se ocupa de ei simbata faceam curat luni era groaznic ce gaseam in casa cind veneam de la serviciu asta in perioadele de vacanta in perioadele scolare nu apuca duminica si cite si mai cite .anul trecut a depus divort impotriva mea cerind custodie comuna si copii sa stea la ea adica unde stau si eu pentru ca avem un apartament cu 3 camere credit ipotecar in CHF pe numele nostru . Momentan nu stiu ce sa fac avind in vedere ca pe 11 martie 2016 avem primul termen un sfat rapid sincer va spun ca mi-ar fi de real folos , Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2016
suciuadrian, utilizator
Cel mai recent răspuns: suciuadrian , utilizator 20:33, 12 Februarie 2016
Care e întrebarea?
ce pot face in situatia asta cre sunt caile mele de aparare?
Înțelegeți-vă să divorțați amiabil.
Amiabil e ideal, e normal, e absurd sa stati in continuare impreuna si sa declansati scandalul in instanta. Mai bine aplanati, negociati.
Daca nu mai exista intelegere, divortul prin acordul partilor e o solutie decenta, aplicabila fara martori, fara denigrari, etc.
Custodia comuna este regula la care ajunge si instanta cu stabilirea domiciliului copiilor la mama si un program de vizitare pentru tata. Daca aveti deja primul termen de judecata inseamna ca a expirat termenul in care puteati sa depuneti intampinare si sa va expuneti propria versiune (daca mai este cazul).
Programul de vizitare cat timp locuiti in acelasi apartament nu este necesar dar pentru viitor este util in situatia in care va veti muta.

Alte discuții în legătură

Divort- autoritate parinteasca si domiciliu minor la tata sucard2004 sucard2004 ce sansa am sa raman cu cei 2 copii daca divortez? am sa va spun pe scurt povestea scurta a vietii mele de om insurat : sunt insurat din 2004 am 2 copii, o ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Sint divortata de 1 an iar la divort sotul meu a convenit sa-mi dea pensie alimentara o suma cu care am fost de acord atit eu cit si ... (vezi toată discuția)
Luarea copiluluim ContSters190879 ContSters190879 buna seara .In urma cu o luna am dat divort de sotia mea.sunt mutat la parintii mei si am luat cu mine si copilul de 11 ani.Sotia nu a fost de acord cu aceasta ... (vezi toată discuția)